Jonge bromfietser (17) sterft na klap tegen auto in Bree

(Archieffoto)
Belga (Archieffoto)
Bij een verkeersongeval in Bree (Limburg) is vanochtend een 17-jarige jongeman uit Opglabbeek om het leven gekomen. Dat bevestigt de politie.

Rond 08.20 uur kwam de tiener op het kruispunt van de Eetseveldstraat en de Rooyerstraat in Bree in aanrijding met een auto. De bestuurder van de wagen had de bromfietser blijkbaar te laat opgemerkt. De hulpdiensten kwamen ter plekke, maar voor de jongeman kon geen hulp meer baten. Hij overleed ter plaatse.

De zeventienjarige reed met een soort pocketbike. Het parket van Limburg stuurde een verkeersdeskundige naar Bree om de omstandigheden van de dodelijke aanrijding te onderzoeken. De lokale politie CARMA deed de vaststellingen.

Het Sint-Augustinusinstituut in Bree waar de jongen op school zat, ving de klas- en schoolgenoten op na het horen van het vreselijke nieuws. 
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Robin Labanowski

  Het was geen pocket bike maar een honda dax... kan het nogsteeds niet geloven... waarom jij vriend je bent ons veel te snel ontnomen ...

 • Eric Vanovermeire

  Pocket bike.. snel en vaak bijna onzichtbaar voor andere weggebruikers. Reglementering dient dringend te worden aangepast voor dat soort niet zo onschuldig speelgoed.

 • Micha Krops

  Veel sterkte aan de familie van Bernd je was een topkerel volgens onze Devin

 • Geert Noels

  rip arme kerel.