Jonge Belgische vrouw zwaargewond na ongeval met sandboard in Peru

De vrouw kon niet op tijd afremmen en belandde tegen de muur van een hotel.
Screenshot Facebook ICA-REC De vrouw kon niet op tijd afremmen en belandde tegen de muur van een hotel.
In Huacachina, een woestijndorpje in Peru, is een jonge Belgische vrouw zwaargewond geraakt na een ongeval met een sandboard. Dat meldt de lokale krant El Popular. De Antwerpse globetrotter boardde aan hoge snelheid van een steile duin en kon niet op tijd afremmen, waarna ze tegen de muur van een hotel belandde. 

Ze liep verschillende breuken op en verblijft op de afdeling intensieve zorgen van een lokaal ziekenhuis. Ze wordt in een kunstmatige coma gehouden en kan voorlopig niet overgebracht worden naar een ander ziekenhuis. Ze liep ook een heupfractuur en een klaplong op.

De Antwerpse was met een groep vrienden al weken op trektocht in Zuid-Amerika. Haar ouders zijn vandaag naar Peru afgereisd om hun dochter bij te staan. 

Huacachina is een klein dorpje rond een oase in de Peruaanse woestijn. Het plaatsje lokt veel avontuurlijke toeristen, die er komen sandboarden.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Martine Goiris

  Zouden mensen niet beter wat langer nadenken vooraleer ze dergelijke negatieve, kwetsende commentaren verspreiden zonder te weten wat er echt gebeurd is? Dergelijke speculaties zijn zeer kwetsend voor de familie en vrienden die het momenteel al lastig genoeg hebben... Hopelijk maak je zelf zoiets nooit mee van dichtbij. Veel sterkte aan familie en vrienden!

 • Yves Hinnekens

  Er moet wel worden bijgezegd dat begeleid sandboarden aldaar in Ica, zo goed als geen enkel risico inhoudt. Echt machtig om te proberen! Als men natuurlijk risico's neemt om op zichzelf van de hoge zandheuvel achter de hotels te stormen, doet men dit zichzelf aan. Bij het lezen van dit artikel lijkt het alsof sandboarden gevaarlijk is.

 • Yorick Dauwe

  Zot en jong maar zo zijn we allemaal wel eens (geweest). Spijtig ongeval maar ze komt ze wel bovenop! Spoedig herstel!

 • Leo Remant

  Veel stekte dirk en Patricia, ze komt er wel door

 • christianne bruyland

  doe sinds jonge leeftijd ( nu 63) aan waterski en deed ook aan sandboard in Peru, het is niet zo vanzelfsprekend als je niet een beetje ervaring hebt, maar tegenwoordig moet je alles aandurven en van meet af aan onder de knie hebben of je hoort er niet meer bij