Jonge Afghanen twee maanden na steekpartij Kortrijk gevat

De steekpartij gebeurde in de Reynaertstraat, dé uitgaansstraat van Kortrijk.
Hans Verbeke De steekpartij gebeurde in de Reynaertstraat, dé uitgaansstraat van Kortrijk.
Er zijn twee jonge Afghanen opgepakt in de zaak rond de steekpartij in Kortrijk op 4 februari. Dat meldt het West-Vlaamse parket, afdeling Kortrijk. Een minderjarige is in een gesloten instelling ondergebracht, een meerderjarige is inmiddels op vrije voeten.

Op 4 febuari kwam het nabij het Schouwburgplein tot een stevige schermutseling tussen een groep vrienden een groep allochtonen. Plots greep één van de allochtonen, een Afghaan blijkt nu, naar een mes. Hij stak daarmee drie jonge twintigers neer. Eén slachtoffer kreeg twee steken in de bil, een tweede drie steken in de borst en een derde zes steken in de rug. Ze werden overgebracht naar het ziekenhuis maar werd daags nadien al ontslagen.

Everberg

Er werd wekenlang gezocht naar de daders. Op 22 maart werd uiteindelijk een minderjarige Afghaan, een jongeman van 16 jaar, gevat. Hij is inmiddels overgebracht naar de gesloten jeugdinstelling in Everberg. Hij zal daar nog minstens een maand vastzitten. Deze week werd een tweede Afghaan van 19 jaar gevat. Hij moest woensdag voor de onderzoeksrechter verschijnen. Zijn rol in de feiten was eerder beperkt, waardoor hij niet verder is aangehouden.

De politiezone Vlas en het parket konden de daders vatten dankzij de camerabeelden op het plein. Op basis hiervan konden ze geïdentificeerd en uiteindelijk ook opgepakt worden. 
56 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • LUC VAN DER VEKEN

  Islam mag opkomen met partij! Vlaams Belang wordt uitgesloten voor deelname aan besturen! Begrijpe wie kan.

 • philippe dusablon

  sluit al dat crapuul op in de senaat, daar is plaats genoeg en dat wordt toch niet gebruikt alleen voor betaald.

 • DIRK VAN DESSEL

  Zijn het "vluchtelingskes ocharme" ?

 • karien denil

  we moesten enkele de titel lezen en direct erbij denken : ze zijn inmiddels al vrijgelaten....en voilà, zo is het, toch al ene, vandaag den andere....ach ja, n steekpartij, die sukkels, who care's.....jongens toch, deze wereld in gewoon naar de knoppen !!!

 • LUC VAN DER VEKEN

  Dat zijn dan die mensen die ons land zogezegd moeten gaan rechthouden om de vergrijzing op te vangen! Buiten ermee en zo vlug mogelijk. Maak een wet dat je het land wordt uitgezet bij zulke baldadigheden. Maar nee; een maandje droogzitten en dan richting OCMW. Die vluchten uit een vechtland en dan komen die hier de boel verpesten, BUITEN.