Jong Vld vindt Crembo "blauwe kneus"

Jong Vld heeft Europarlementslid Dirk Sterckx (Vld) verkozen tot 'Blauwe Reus 2008' en minister van Defensie Pieter De Crem (CD&V) tot 'Blauwe Kneus 2008'. Deze onderscheidingen worden uitgereikt tijdens de nationale Jong Vld-nieuwjaarsreceptie.

Dossierkennis
Gewezen Open Vld-voorzitter Dirk Sterckx wordt geprezen omdat hij zich al jaar en dag inzet voor het liberaal gedachtegoed. Volgens Jong Vld laat hij zich in het Europees parlement al tien jaar opmerken door zijn dossierkennis. Bovendien slaagt hij er volgens de jonge liberalen ook altijd in om de Europese standpunten helder te vertalen voor het brede publiek.

Sterke persoonlijkheid
Op nationaal vlak wist Dirk Sterckx volgens Jong Vld als partijvoorzitter de eenheid van Open Vld te herstellen in de moeilijke periode voor de verkiezingen van 2004. "Dirk Sterckx is er met zijn persoonlijkheid steeds in geslaagd mensen binnen en buiten de partij bij elkaar te brengen. Hij koos er ook altijd voor om het debat niet te herleiden tot one-liners, maar de inhoud te laten primeren."

Anderen afbreken
Traditiegetrouw kiest Jong Vld ook een Blauwe Kneus. Die bedenkelijke eer valt dit jaar te beurt aan Pieter De Crem. "Hoewel De Crem Flahaut's beleid vanuit de oppositiebanken continu afbrak, slaagt hij er zelf niet in een geloofwaardig beleid te voeren of voor te stellen."

Zo snel mogelijk komaf mee maken
"Zijn passage in New York, waar hij, ondanks afgelaste vergaderingen, toch met belastinggeld heen trok, en zijn aanval op de bloggerswereld gingen niet onopgemerkt voorbij. Pieter De Crem is voor ons als jonge liberalen dan ook de exponent bij uitstek van de oude politieke cultuur waar wij als jongeren zo snel mogelijk komaf mee willen maken", besluiten de liberale jongeren. (belga/adb)

Europarlementslid Dirk Sterckx (Open Vld)
UNKNOWN Europarlementslid Dirk Sterckx (Open Vld)
Minister van Defensie Pieter De Crem (CD&V)
UNKNOWN Minister van Defensie Pieter De Crem (CD&V)