Jong N-VA distantieert zich van lid dat zich voordoet als ondervoorzitter

Photo News
Jong N-VA is niet betrokken bij de organisatie van de Mars tegen Marrakesh. Ze distantieert zich van de manifestatie en ook van de toespraak van Dominic Potters, die aangekondigd werd als ondervoorzitter van Jong N-VA. Dat verklaart Jong N-VA-voorzitter Tomas Roggeman aan Belga. “De man is geen ondervoorzitter van Jong N-VA, we hebben zelfs geen ondervoorzitter. De betrokkene is wel lid van Jong N-VA in een Kempense gemeente, maar zetelt niet in het bestuur en heeft er dus ook geen enkele verantwoordelijkheid”.

Potters had zondag het woord genomen tijdens de manifestatie. Hij werd er aangekondigd als ondervoorzitter van Jong N-VA, terwijl de partij en zijn jongerenafdeling zich van de organisatie gedistantieerd hadden en de leden hadden opgeroepen, niet aan de mars deel te nemen.

Intussen heeft ook de Vlaamse Vereniging van Studenten (VVS) zich op haar website gedistantieerd van de aanwezigheid en speech van Potters op de Marrakeshmars. “Enkele weken geleden diende Dominic Potters zijn ontslag in als bestuurder Personeel bij de Vlaamse Vereniging van Studenten, bijgevolg vertegenwoordigt hij de organisatie niet langer”, luidt het.

Schild en Vriend-oprichter Dries Van Langenhove haalde in zijn speech vooral uit naar de media. Hij blijft er van overtuigd dat de media hun rol als vierde macht misbruiken en leugens verspreiden. "Denken jullie dat er nog iemand jullie gelooft als jullie terroristen omschrijven als verwarde mannen? Denken jullie dat we het niet zien dat jullie peilingen wegmoffelen als ze aantonen dat er weinig stemmen zijn voor het migratiepact? Als het om migratie gaat, gebruiken jullie foto's van kindjes, maar in werkelijkheid gaat het om 80 procent volwassen mannen. Niemand gelooft jullie nog nu de mensen zelf info kunnen vergaren op internet en sociale media".
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Roland Jeronimus

    Achteraf distantiëren is gemakkelijk. De politieke partijen zoals de NV-A, VB en de aan haar gerelateerde organisaties proberen een politieke chaos te creëren. We moeten naar een nieuw politiek systeem waarin iedereen wordt gehoord, ook de zwijgende meerderheid, een transparant systeem met een veel breder draagvlak van de bevolking, niet meer gebaseerd op verkiezingen op maar referenda.

  • herman de wilde

    Distantieert ze zich dan ook van Theo Francken die voorafgaand zijn steun en begrip uitsprak voor zijn "schild en vrienden" en het VB zegge Dewinter?

  • Jan Mulders

    Misschien een tweede serieuze mars organiseren, daar zal ik wél aan meedoen. We moeten vermijden dat de rekening van de migratie over de 10 miljard gaat. Als dat al niet zo is.