Exclusief voor abonnees

Johan Van Overtveldt (N-VA): “Taxshift maakt begroting kapot? Dat is gebrabbel van PS-voorzitter Paul Magnette”

Johan Van Overtveldt: “Ik durf zeggen dat ik het Europese budget voor 2020 mee heb aangestuurd. Dat klinkt misschien opschepperig, maar het is zo.”
Photo News Johan Van Overtveldt: “Ik durf zeggen dat ik het Europese budget voor 2020 mee heb aangestuurd. Dat klinkt misschien opschepperig, maar het is zo.”
Charles Michel is gezakt voor zijn eerste grote test als Europees president. “Vooral de sneer van Angela Merkel was pijnlijk”, zegt Europarlementslid Johan Van Overtveldt (N-VA), die mee onderhandelde over de begroting van 1.000 miljard euro, in een interview met De Morgen. Van Overtveldt werpt ook een blik op de aartsmoeilijke regeringsonderhandelingen en het begrotingstekort.

Johan Van Overtveldt (N-VA) zat vrijdag op de eerste rij toen de Europese begrotingstop in Brussel op een mislukking uitdraaide. Als voorzitter van de commissie Begroting in het Europees Parlement had ook hij een woord in de Europese meerjarenbegroting – een monumentaal rekenwerk dat de marsrichting van de Unie tussen 2021 en 2027 moet vastleggen. 

“Tijdens zijn consultatierondes heeft Michel mijn commissie drie keer bezocht. Je voelde dat hij het heel grondig wilde aanpakken”, vertelt Van Overtveldt, de gewezen minister van Financiën in de regering van toenmalig premier Michel.

Waarom is de top dan toch mislukt?

Je hebt 11% van dit artikel gelezen

Word ook abonnee en kies hier je formule op maat

Mobiel

Mobiel

Onbeperkt toegang tot alle artikels op HLN.be en in de app. Stop wanneer je wil.

Digitaal

Digitaal

Elke dag de digitale versie van de krant en toegang tot alle artikels. Stop wanneer je wil.

Weekend + Digitaal

Weekend + Digitaal

Elke zaterdag de papieren weekendkrant in jouw bus en elke dag volledige digitale toegang. Stop wanneer je wil.

Compleet

Compleet

Elke dag de papieren krant in jouw bus en volledige digitale toegang. Stop wanneer je wil.

Eerste 4 weken GRATISNadien slechts €6,95 per 4 weken€ 0,00
Eerste maand GRATISNadien €12 per maand€ 0,00
Eerste maandNadien €16 per maand€ 10,00
Eerste maandNadien €21 per maand€ 15,00
Lees 4 weken gratisLees 1 maand gratisStart met lezenStart met lezen18 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jan Boden

  PS-voorzitter Paul Magnette zit duidelijk al in campagnemodus en wauwelt er als een zotte duivel op los.

 • danny janssens

  tja als Van Overtveldt iets zegt moet je het altijd met een paar ton zout nemen. Eigen stoef stinkt zeggen ze

 • vanaeken jokke

  Jules Vermeers en Jan Peeters lees eerst de 160 redenen om niet op socialisten te stemmen of in het zog van 40 jaar corrupte socialisten dan weet je waar de graaiers zitten.En dan weet je de redenen waarom België 460 miljard schuld heeft.

 • Jan peeters

  Dat is gewoon de waarheid, de sociale zekerheid zal binnen vijf jaar totaal afgebroken zijn, de Vlamingen zullen dan wel begrijpen wat de bedoeling van NVA was, of dachten jullie dat een beetje ranzigheid volstond om te regeren? De 12 miljard te kort komt niet uit de lucht gevallen en dat na al die inleveringen en economisch goede tijd. Van overtveldt moet maar eens in Nederland gaan kijken wat ze daar gedaan hebben in die periode.Zolang zij langs de kassa kunnen passeren , niks aan de hand.

 • Edgard Gielis

  jules vermeers u slaagt nagels met koppen proficiat groot gelijk zo is het