Johan Demol stapt ook op uit gemeenteraad Schaarbeek

UNKNOWN

Brussels parlementslid en gewezen hoofdcommissaris Johan Demol neemt ontslag als gemeenteraadslid van Schaarbeek. Na de verkiezingen van 7 juni had hij reeds ontslag genomen uit zijn partijfuncties bij het Vlaams Belang uit ontgoocheling met het resultaat van zijn partij in Brussel.
 
Het Vlaams Belang deed het erg slecht op 7 juni in Brussel. De partij tuimelde van 34 naar 17,5 procent en zag het aantal zetels gehalveerd tot 3. Na Pascal Smet (sp.a) en Guy Vanhengel (Open Vld) haalde Demol wel de beste score van de Vlaamse kandidaten. Hij haalde toen zwaar uit naar de koers van de partij en meer bepaald naar de kopstukken Filip Dewinter, Gerolf Annemans en Frank Vanhecke, die geen lessen wilden trekken uit de vorige verkiezingsnederlagen. Hij nam daarop ontslag uit al zijn partijfuncties. Sindsdien was er nauwelijks nog contact met Demol, luidt het bij het Vlaams Belang.
 
Over de motieven van zijn ontslag uit de gemeenteraad van Schaarbeek, de gemeente waar hij als politiecommissaris furore maakte met zijn harde aanpak van de criminaliteit, zei hij niks. (belga/bdr)