Jogger aangevallen door politiehond

Antoon Verbeeck
Keerbergenaar Ruben Vanderborght (32) is op gisterenavond tijdens het joggen in buurgemeente Putte aangevallen door een politiehond. De man liep daarbij een tiental wonden op. 

Politiehond Barry is actief in de zone Mechelen-Willebroek, waar hij een goede reputatie heeft. “Het dier heeft een zeer goede opleiding genoten en staat bekend als een rustig dier, zonder enige nervositeit in zijn karakter. We zullen eerst de omstandigheden, die in privésfeer hebben plaatsgevonden, nakijken. We wachten de vaststellingen af”, zegt hoofdinspecteur en woordvoerder van politiezone Mechelen-Willebroek Dirk Van de Sande. 

Antoon Verbeeck84 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Maria Arens

  GEEN honden in dienst bij politie. Daar dienen dieren niet voor.

 • Luc Cuypers

  "Als hij bleef silstaan" was er mischien niets gebeurd ?? Probeer het eens …………..

 • paul piens

  Hij zag mogelijke inbrekers en ging lopen. Hij zag een hond en ging weer lopen. dappere kerel , maar in de krant komen en drama verkondigen dat kan hij wel. Als het inderdaad een getrainde politie hond was en hij was blijven stilstaan was er niks gebeurd. Als hij de politie had gebeld voor de would be inbrekers had hij trouwens stil gestaan. En ja elke hond maakt eens graag een uitstap als hij de kans krijgt goed afgericht of niet.

 • Daisy Daelemans

  Politiehonden vallen aan als ze daar de opdracht voor krijgen. Meestal worden de aangevallene dan gebeten in arm of been en lost de hond enkel op bevel. Voor mij is dit duidelijk een uitdaging.

 • Edmond Vermoet

  Schadevergoeding?