Joëlle Milquet trekt Kamerlijst cdH in Brussel hoewel ze nog steeds verdacht wordt van overtreden wet op verkiezingsuitgaven

Joëlle Milquet.
belga Joëlle Milquet.
Joëlle Milquet zal op 26 mei de cdH-Kamerlijst in Brussel trekken, heeft cdH officieel bevestigd. Haar kandidatuur is opmerkelijk, want ‘Madame Non’ nam drie jaar geleden nog ontslag als minister uit de Franse Gemeenschapsregering nadat ze in verdenking was gesteld voor het overtreden van de wet op de verkiezingsuitgaven. Ze zou kabinetsmedewerkers ingezet hebben voor haar verkiezingscampagne. Daarover is er nog geen uitspraak.

Milquet was tussen 2008 en 2014 federaal minister - eerst van Binnenlandse Zaken en Gelijke Kansen en daarna van Werk en Gelijke Kansen - en dan twee jaar minister in de Franse Gemeenschapsregering. Daarna werd ze gewoon Brussels parlementslid en was ze ook weer actief als advocate.

Maxime Prévot - de voorzitter van cdH - gaf in ‘De ochtend’ op Radio 1 aan dat hij de hangende inverdenkingstelling echter niet als een obstakel ziet voor de nieuwe kandidatuur van Milquet. Hij zei dat hij het vertrouwen in Milquet behoudt en het gerecht zijn werk wil laten doen.

Kompany

De Brusselse CdH-lijsten bevatten naast de twee bekendere lijsttrekkers veel nieuwe namen. Zo hebben maar drie van de tien eerste kandidaten op de gewestlijst ooit eerder in het parlement gezeteld. 

Pierre Kompany, burgemeester van Ganshoren en vader van voetballer Vincent Kompany, staat op plaats twee op de Kamerlijst en Kamerlid Georges Dallemagne  wordt lijstduwer.

Op het regionale niveau zal huidig minister van Leefmilieu en Huisvesting Céline Frémault de cdH-lijst trekken. Daar staat voormalig RTL-presentator Philippe Malherbe op twee.
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Freddy Sonnemans

  En waarom is hiervoor nog altijd geen uitspraak (de vraag stellen is ze beantwoorden waarschijnlijk).

 • Serge Aernoudt

  Goed zo, die brengt leven in de brouwerij. Al het overige is toch niet van belang.

 • peter colson

  Zij en Lutgen hebben cdH nog niet genoeg beschadigd. Daarom staat ze weer op de lijst om haar werk af te maken. Nog een paar keer het cdH koppelen met een mafiapartij die heel wat corruptie op zijn palmares heeft staan en haar partij mag mee aanschuiven bij onze SPa die elke verkiezing de 10%-grens steeds ziet naderen.

 • RENE LENAERTS

  Bij CDH Brussel hebben ze blijkbaar ook weinig politieke ethiek. Een verdachte van verkiezingsfraude de lijst laten trekken...foei!

 • steven hanssen

  zoals ik zelf blijf herhalen en ook zoals zovele mensen zeggen.. 1 pot nat. de grootste bedriegers zijn deze mensen .. zielig België. zielige politiek