Joëlle Milquet doet intrede in raad van bestuur RTBF

Joëlle Milquet
BELGA Joëlle Milquet
Het parlement van de Franse gemeenschap heeft vandaag de nieuwe raad van bestuur van de RTBF verkozen, de Franstalige openbare omroep. Op basis van het resultaat van de verkiezingen van 26 mei krijgen PS en MR elk 4 zitjes. Het cdH, dat recht heeft op 1 zitje, stuurt zijn voormalige voorzitter en oud-minister Joëlle Milquet naar de raad van bestuur.

Het bestuur van de RTBF telt dertien effectieve leden. De PS en de MR konden elk vier kandidaten voordragen, Ecolo en PVDA elk twee en het cdH één.

De nieuwe raad van bestuur moet uit zijn midden nog een voorzitter aanduiden. Oud-minister van Cultuur Richard Miller (MR) lijkt de meeste kans te maken. Administrateur-generaal Jean-Paul Philippot heeft namelijk een PS-etiket, terwijl de minister van Media, Bénédicte Linard, een Ecolo-politica is.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Ronny Biesen

    Geen wonder dat staatstelevisie overal verlieslatend is. Politiekers moeien zich met alles, TV, buss, trein, enz... en overal loopt alles fout. Net zoals trouwens dar waar de politici hun werk moeten doen, in regering en parlement loopt het ook fout. Dus??