Jinnih Beels: “Sp.a mogelijk in Antwerpse coalitie, maar dan wel zonder mij”

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
"Als ze mij de vraag stellen om lijsttrekker te worden bij de komende verkiezingen, ga ik daar zeker over nadenken." Dat zei Jinnih Beels van sp.a bij VTM Nieuws.

Jinnih Beels trok als onafhankelijk lijsttrekker voor sp.a naar de gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen, maar kon haar partij, ondanks een goed persoonlijk resultaat, niet naar een overwinning loodsen. "Het was een heel slecht resultaat dat we hebben neergezet, zowel in Antwerpen als in andere steden", aldus Beels.

Na twee weken van verkennende gesprekken weet Beels naar eigen zeggen niet in welke richting de formatie in Antwerpen zal gaan. Ze sluit niet uit dat sp.a deelneemt aan het volgende bestuur van de stad, maar zelf schepen worden onder burgemeester Bart De Wever (N-VA) zit er niet in. "Ik zie mezelf dat niet doen, maar het gaat niet over mij. Het gaat over de partij, over de stad. Ik denk dat we moeten denken in het belang van de inwoners van de stad Antwerpen.”

Goesting

Sp.a moet volgens Beels durven toegeven dat ze het moeilijk heeft en dat de resultaten beter zullen moeten. "De partij beseft dat we nood hebben aan vernieuwing en zuurstof. Ik ben overtuigd dat we veel mensen gaan vinden die de goesting hebben om van sp.a weer een grote partij te maken." Een van de manieren om de partij weer te doen groeien is volgens Beels mensen uit het werkveld binnen te halen.

Zelf schafte ze op de avond van de lokale verkiezingen een partijkaart aan, en die is volgens haar een engagement voor de toekomst. Als ze haar de vraag stellen om lijsttrekker te worden bij de komende federale en regionale verkiezingen, zal ze daar over nadenken.

VTM Nieuws125 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Vera Bres

  @stefan crama >> dat is zo, nergens was het goed voor haar en telkens de schuld van iemand anders !!............ Een vrouw met onwaarschijnlijk veel arrogantie vooral als je weet dat ze het bij de politie van zowel Antwerpen als Mechelen verkorven heeft.

 • maurice simoens

  SP.A moet terug in Antwerpen A

 • stefan crama

  Een vrouw met onwaarschijnlijk veel arrogantie vooral als je weet dat ze het bij de politie van zowel Antwerpen als Mechelen verkorven heeft.

 • alois philipsen

  Enkel een mooi vat zonder inhoud.

 • wim CLAES

  een hele geruststelling.