Jinnih Beels claimt burgemeesterssjerp als De Wever minister-president wordt. “Onwaarschijnlijk”, volgens De Wever

Jinnih Beels (sp.a) is kandidaat-burgemeester van Antwerpen als Bart De Wever Vlaams minister-president wordt. Dat zei Beels voor de camera van VTM NIEUWS. Beels is momenteel schepen voor Onderwijs, Jeugd, Integratie en Inburgering in Antwerpen.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

“Bart De Wever heeft zijn kans gekregen, en is burgemeester geworden”, aldus Beels. Eenmaal De Wever naar het Vlaams Parlement heeft hij volgens de politica zijn kans verkeken. “Voor mij is Antwerpen nog altijd heel belangrijk. Ik wil graag die verbindende rol overnemen.”

In principe zou een andere N-VA’er de sjerp krijgen als De Wever zijn plaats afstaat, maar dat is volgens Beels nog geen uitgemaakte zaak. “Het is niet aan ons om nu te gaan zeggen wie bij N-VA daar eventueel geschikt voor is, maar het zal in ieder geval besproken moeten worden”, stelt ze. “Zelf ben ik alvast kandidaat, dat is logisch, ik voel een verantwoordelijkheid naar alle Antwerpenaars om de Grote Verbinding verder uit te voeren.”

Beels benadrukt dat de kwestie nog niet werd besproken met N-VA: “U stelde een vraag, en ik geef daarop een antwoord”. 

Onwaarschijnlijk

Huidig burgemeester van Antwerpen Bart De Wever reageerde gepikeerd op de uitspraken van zijn schepen. Volgens hem is de kans dat Beels zijn burgemeesterssjerp krijgt “bijzonder onwaarschijnlijk”. “Met alle Chinezen maar niet met den deze”, reageert de burgemeester van Antwerpen nog. “En ik ben geen Chinees." 

De Wever liet nog optekenen dat hij in de uitspraken en de timing ervan “een politieke zet” ziet en dat hij dat “niet netjes” vindt. Hij bevestigde dat de kwestie nog niet besproken is binnen het stadsbestuur. Verder waarschuwt hij dat iedereen maar beter de verkiezingsuitslagen kan afwachten. De “moeilijke vergaderingen” volgen daarna wel. 

Ook andere Antwerpse politici zijn het oneens met de uitspraken van Jinnih Beels (sp.a). Philippe De Backer (Open Vld) schrijft in een Twitterbericht dat haar claim “ongepast” is. “In Antwerpen stapten we niet in een coalitie met een rooie burgemeester. De liberalen zijn op inhoud in deze coalitie gegaan. We zijn altijd logisch en consequent geweest en zullen zo ook blijven handelen”, besluit de Open Vld’er. Hij besluit met de hashtag #notgonnahappen. 
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Denise Marie Victorine Slegers

  Wat een arrogantie!

 • Werner Gielis

  neen bedankt ! ze raakt zelfs niet verkozen voor het vlaamse parlement, blijf dus maar rustig op uw gekregen schepenstoeltje zitten en bewijs wat ge waard zijt

 • Werner Gielis

  nooit nog en sos als burgemeester, de enige goede die ze ooit hebben gehad, op Kamiel Huysmans na dan, hebben ze bij het groot vuil gezet om er een manager voor in de plaats te zetten, die enkel nog kon bleiten en dan maar ging proberen om een voetbalploeg, tussen haakjes proficiat met jullie verdiende titel, naar de knoppen te helpen, maar daar waren ze ook slimmer

 • Dario Van Nauw

  Wie anders ? In de huidige Antwerpse coalitie had zij, na BDW, de meeste voorkeurstemmen. Annick De Ridder (2de bij n-va) haalde de helft van Beels.