Jill Peeters: “Thuiswerkalarm moet herbekeken worden”

Weervrouw Jill Peeters
VTM Nieuws Weervrouw Jill Peeters
Het 'thuiswerkalarm' deed de gemoederen gisteren hoog oplaaien. Werkgeversorganisatie VBO liet verstaan dat het niet aan het KMI of minister Kris Peeters is om een dergelijk alarm af te kondigen en stelt dat werkgevers en werknemers in dergelijke situaties onderling afspraken moeten maken. Ook VTM-weervrouw Jill Peeters vindt dat er niet te hard van stapel gelopen mag worden.

Het Agentschap voor Wegen en Verkeer en minister Kris Peeters riepen de weggebruikers eergisteren op om gisteren zoveel mogelijk thuis te werken om sneeuwfiles en gevaarlijke toestanden op de weg te vermijden. 

"Zowel weerman Frank Duboccage als ik hadden verwacht dat de sneeuw na tien uur zou vallen in de driehoek Gent-Antwerpen-Brussel, toch wel de plek waar de meeste files zijn bij sneeuw, dus na de ochtendspits. Het ging ten slotte om niet meer dan drie centimeter sneeuw. Ik vond een alarm afkondigen bij deze situatie dus niet nodig,” vertelde Peeters in VTM Nieuws.

Peeters wil dat het alarm herbekeken wordt. “Zoals we nu ook zien zijn er grote verschillen in ons land,” zegt ze. “Collega David Dehenauw heeft ook al aangegeven dat we de alarmen misschien een beetje moeten aanpassen aan de regio. We moeten rekening houden met die verschillen en wat heel belangrijk is: als je mensen waarschuwt, mag je dat alleen doen als je echt problemen verwacht. Want als het uitpakt zoals vandaag, wie gaat ons de volgende keer nog geloven als het dan echt nodig is?"

De weervrouw stelt voor dat het thuiswerkalarm vervangen wordt door ‘BEcareful’.
71 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Van Rompaey

  Zo kan ik het weer ook voorspellen: vandaag zal de zon schijnen, maar plaatselijk kan het sneeuwen, hagelen, regenen enz. In de sixties moest iedereen, door eender welk weer naar zijn werk met wat treinvertraging of andere. Je moest naar je werk.

 • Bob Bedford

  Belachelijk zo een thuiswerkalarm. Waarom moet in belgie toch alles van bovenaf geregeld worden. Dat iedereen eens voor zichzelf beslist wat hij doet. één ding is zeker...een half uurtje vroeger vertrekken op zo een dag doet wonderen ! Maar ja de meesten leven just-in-time en als ze het dan niet op tijd halen is het steeds wel iemand anders zijn schuld....

 • Peter Hegge

  Ach , wat maakt het weerbericht nog uit als we mars kunnen passeren in no time in een auto, in de pikke donker.

 • armi gaston

  Die van de VRT voorspelt quasi elke dag een donderslag. Let er maar eens op.

 • DIRK JULIUS VANDESSEL

  Ik vond het toch een goede mop, zoveel volk "bij hun neus gepakt"