Jeugdtrainer die na scoutsfuif werd opgesloten in illegalencentrum is weer vrij

De 18-jarige Eugène Djangmah.
Patrick Lefelon De 18-jarige Eugène Djangmah.
Eugène Djangmah (18) is zonet vrijgelaten uit de gesloten instelling van Vottem. Dat werd bevestigd door zijn vrienden. De jongen werd afgelopen weekend opgepakt op een scoutsfuif omdat hij geen geldige papieren kon voorleggen.

"Hij is op dit moment op een plek waar hij even kan rusten en alles kan verwerken," laten zijn vrienden weten. 

Eugène en enkele vrienden trokken vrijdag naar een scoutsfuif in Edegem. Rond 1.30 uur ontstond er een incident waarvoor de politie ter plaatse kwam. Woordvoerder Dirk Fonteyne van politie Minos: "Onze ploeg ter plaatse heeft een aantal mensen die in de buurt van dat incident waren, gecontroleerd. Daarbij was ook een jongen van 18 die geen Belgische identiteitspapieren bij had. Hij bleek niets met het incident te maken te hebben. Wij hebben dan de dienst Vreemdelingenzaken gecontacteerd en die gaf ons opdracht om hem naar het gesloten centrum voor Illegalen in Vottem te brengen." Daar zat Eugène sinds vrijdagavond. 

Eugène was sinds dit jaar trainer van de kadetten van amateurvoetbalclub Groenenhoek.
Patrick Lefelon Eugène was sinds dit jaar trainer van de kadetten van amateurvoetbalclub Groenenhoek.2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Fons Casteels

    Nee Dimitri, hij werd niet opgesloten omdat hij zijn pas niet bij had. Hij werd opgesloten omdat hij al tien jaar illegaal in België is. Men zou dus zijn ouders moeten opsluiten.

  • Dimitri Struyf

    Nu, ik ben voor strenge aanpak van alle geweld, maar sprak die gast dan geen Nederlands? En als hij dan niets met de oproep had te maken, en ze die gast er dus eigenlijk gewoon uitpikken, is het niet effe mogelijk hem een kans te geven om zijn identiteit te laten bewijzen? Een weekend vast omdat je uwe pas niet bijhebt? Tja, dat zal de wet zijn. Maar waar ze moeten zijn, daar zie je ze dan niet.