Jeugdparket start onderzoek naar fuif in Torhout waar 13-jarige meisje zware alcoholvergiftiging opliep

Het Sint-Rembertziekenhuis in Torhout
Benny Proot Het Sint-Rembertziekenhuis in Torhout
Het jeugdparket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge, start een vooronderzoek naar het incident op een fuif in Torhout. Daar liep een 13-jarig meisje een zware alcoholvergiftiging op. Het jeugdparket gaat nu de omstandigheden onderzoeken, om daarna te beslissen of ze hun onderzoek verderzetten. Dat bevestigen ze aan VTM NIEUWS.

Het meisje uit Roeselare ging zaterdag naar een fuif van de meisjesafdeling van KSA Torhout, maar na enkele uren verloor ze het bewustzijn. Ze werd meteen naar het ziekenhuis gebracht.

Volgens verschillende bronnen bleek dat het meisje maar liefst 2,8 promille alcohol in haar bloed had, wat ongeveer overeenkomt met twaalf glazen alcohol in slechts enkele uren tijd. De politie wil enkel bevestigen dat het meisje naar het ziekenhuis werd gebracht met een hoge hoeveelheid alcohol in haar bloed.

Voorafname

Het jeugdparket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge, zegt nu dat ze de omstandigheden gaat onderzoeken. Het gaat niet over een specifiek onderzoek naar de vereniging KSA die de fuif organiseerde. Wel gaat het parket spreken met het meisje en haar ouders, om daarna te beslissen of verder onderzoek nodig is. Het gaat dus om een voorafname om zicht te krijgen op wat er precies gebeurd is.
13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gerhard VAN NIEUWENHOVE

  In de stad van plaatsvervangende burgemeester . Die west vlamingen toch . .

 • Otto-Jan Rongewaard

  Wat is de verantwoordelijkheid van ouders die een dertienjarig kind hebben afgezet aan de fuifzaal?

 • Gerda Rousseau

  Ach, ik zeg niet dat het oké is, als een dertienjarige zich van de wereld drinkt, maar zijn jullie zelf niet jong geweest? Dan weten jullie toch hoe dat gaat? Iedereen ziet dat er eentje veel teveel drinkt, en allerlei rare dingen doet, en ze vinden het gewoon grappig, omdat ze er zelf het gevaar niet van inzien. Dat tieners stiekem dingen doen, is ook van alle tijden.

 • Johan Ongena

  Kosten op het sterfhuis, ze zal het geen tweede keer doen!

 • Frans Peeters

  Iemand van 13 jaar moet niet naar een zuipfuif gaan. De politie kan beter een alcoholtest doen bij zuipers die de zaal verlaten. Dronken op de openbare weg is strafbaar.