Jeugdadvocaten houden zitdagen op middelbare scholen in Limburg

Shutterstock
Limburgse jeugdadvocaten starten een proefproject waarbij ze gratis eerstelijnsadvies verlenen aan jongeren op school en in een jeugdcentrum. Een primeur voor ons land, bericht Het Belang van Limburg. "We willen de drempel verlagen om naar een advocaat te stappen als ze met een juridische vraag worstelen", zegt initiatiefnemer Kristof Hermans in de krant.

Hermans is de voorzitter van de Commissie Juridische Bijstand Limburg. Die verleent al jaren gratis juridisch eerstelijnsadvies op 16 locaties in Limburg. Uit de statistieken van die zitdagen blijkt dat één leeftijdsgroep niet bereikt wordt: de minderjarigen. 

Middagpauze

Een dertigtal gespecialiseerde jeugdadvocaten zal daarom nu actief naar twee Hasseltse scholen trekken. Tijdens hun middagpauze kunnen jongeren in een persoonlijk gesprek hun juridische vraag met een jeugdadvocaat bespreken. In Genk kunnen jongeren op woensdagnamiddag terecht in een jeugdcentrum.


"Ze kunnen vragen stellen over uiteenlopende onderwerpen. Over wat hun rechten zijn bij de echtscheiding van hun ouders, bijvoorbeeld. Of wat ze moeten doen als er ongewenste foto's circuleren op Facebook", aldus Hermans.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Dirk Peeters

    En ze kunnen er vooral potentiële nieuwe klanten ronselen.

  • patrrik versys

    Alles voor de commerce, ik dacht dat vrije beroepen geen reclame mogen maken