Jeroen Piqueur dagvaardt Nationale Bank

Jeroen Piqueur
Belga Jeroen Piqueur
Jeroen Piqueur, de gevallen hoofdaandeelhouder van Optima, dagvaardt de Nationale Bank voor haar rol in het faillissement van Optima Bank. Dat zegt hij in een gesprek met De Standaard.

De dagvaarding van Piqueur zou eerstdaags in de bus vallen bij de toezichthouder. Hij gaat over tot die stap nadat de curatoren zelf naar de rechtbank zijn getrokken om hem te kunnen aanspreken op zijn 'eenzijdige verbintenis' van 20 miljoen euro. De curatoren rekenen op dat geld om de put van het faillissement van Optima Bank beperkt te houden.

Piqueurs inzet is dubbel: afraken van die verbintenis én de schuld van het faillissement van Optima Bank bij de Nationale Bank (NBB) laten leggen. Daardoor zou die laatste moeten opdraaien voor de financiële put. Benedicte Schumacher, de echtgenote van Piqueur, probeerde ook al de verbintenis ongeldig te laten verklaren op basis van hun huwelijkscontract. Voor de familierechtbank kreeg ze ongelijk. Verwacht wordt dat ze in beroep gaat.
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Lilianne Van Neylen

  De nationale bank en de politiek gaan hier zeker ook niet vrijuit. Maar dat zal niet onderzocht worden. Dat weten ze al , en houden ze mooi binnenskamers.

 • Don Viona

  vriendje van de Gentse burgemeester dus die mogen al iets meer hé...

 • stijn rogiers

  Zou beter op rust gaan

 • Grote Zorgen

  Ze doen dit met geld van de mensen/staat die ze bedrogen hebben. Schaamte kennen deze mensen niet.

 • pat pat

  Ze gaan hem nog een standbeeld geven omdat hij te weinig heeft gefraudeerd terwijl zijn slachtoffers hun centen kwijt zijn