Jérémy Pierson (30) schuldig aan moord op 14-jarige Béatrice

Photo News
Het hof van assisen in Luxemburg heeft Jérémy Pierson schuldig bevonden aan de moord op de 14-jarige Béatrice Berlaimont. De 30-jarige Pierson is ook schuldig aan de ontvoering, opsluiting en verkrachting van het slachtoffer.

Berlaimont verdween onderweg naar school op 21 november 2014. Tien dagen later, op 1 december, werd haar lichaam door een wandelaar aangetroffen in een bos in Sesselich, een deelgemeente van Aarlen.

De beschuldigde sloot het meisje achtereenvolgens op in een gestolen wagen, een werfcontainer op de site van de Callemeynkazerne in Aarlen, en in een jagershut in de bossen van Allondrelle-la-Malmaison in Frankrijk, niet ver van de Belgische grens.

Pierson stond in totaal voor 27 feiten terecht, waaronder ook seksueel geweld tegen een jonge automobiliste op 4 december 2014 in de buurt van Aarlen, drie dagen nadat het lichaam van Béatrice was ontdekt.

Het debat over de strafmaat vindt morgen plaats. Pierson riskeert levenslang. 
3 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • DIRK JULIUS VANDESSEL

    Geen compassie, levenslang !

  • marc le loup

    we zijn nu tenvolle feb 2018!! zou dat iets zeggen aan onze justitie??een belabberd geldverslindend apparaat met zeer slechte efficentie,in teveel gevallen absoluut nihilisme,Is dat mijn mening?? neen dat is de mening van 90% van de bevolking! de media zou dit kunnen bevestigen met een referendum! doe de test !

  • Filip Desmedt

    En hier vind ik USA dan beter . In Belgie gaat dit monster misschien 20 jaar in de gevangenis zitten , misschien zelfs minder . Die kerel in USA heeft net hetzelfde gedaan , maar zal de doodstraf krijgen . De wet zou moeten veranderd worden , en als het daadwerkelijk 100 procent te bewijzen is dat hij het gedaan heeft , zou de doodstraf weer mogen uitgevoerd worden .