Jens (20) had gameverslaving: “Ik speelde tot 12 uur per dag”

Jens Mertens was twee jaar lang verslaafd aan gamen.
VTM Nieuws Jens Mertens was twee jaar lang verslaafd aan gamen.
De Wereldgezondheidsorganisatie (WGO) erkende deze week een gameverslaving als ziekte. Volgens sommigen gaat dat veel te ver, maar verslaafden juichen de beslissing toe. Ook Jens Mertens, die zelf twee jaar verslaafd was.

Volgens een onderzoek van de KU Leuven is drie procent van de 12- tot 17-jarigen een problematische gamer. Ook Jens Mertens, een 20-jarige student, behoorde tot die groep. Hij was tot twee jaar geleden verslaafd aan gamen, zo getuigt hij aan VTM Nieuws.

“Ik gamede zo’n zes uur per dag en in het weekend negen tot twaalf uur per dag. Alles moest wijken voor het gamen”, vertelt Jens. Nu heeft Jens zijn verslaving onder controle, hij zocht geen professionele hulp maar concentreerde zich op andere hobby’s. Hij denkt wel dat de erkenning van het WGO zal leiden tot snellere oplossingen voor gameverslaafden.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.