Jejoen staat op 20 februari terecht voor partnergeweld

PHOTO_NEWS
Ex-Syriëstrijder Jejoen Bontinck (20) moet op 20 februari voor de correctionele rechtbank van Antwerpen verschijnen voor het toebrengen van slagen aan zijn vriendin. Hij werd afgelopen woensdag nog veroordeeld tot 40 maanden cel met uitstel, omdat hij had deelgenomen aan de activiteiten van de groep Sharia4Belgium, die door de rechtbank bestempeld werd als terroristische groep.

Het vermeende partnergeweld dateert van november. Jejoen zou zijn vriendin tijdens een ruzie geslagen hebben en belandde een nachtje achter de tralies. Hij werd een dag later voor de onderzoeksrechter geleid en vrijgelaten, op voorwaarde dat hij uit de buurt van de vrouw bleef.

Jejoen en zijn vriendin bleven echter een koppel. Ze ontkende dat hij haar geslagen had en probeerde het contactverbod te laten opheffen, wat niet lukte. Op 4 januari wilden ze op de luchthaven van Zaventem een vlucht naar Turkije nemen voor een lastminutevakantie.

Jejoen werd tegengehouden aan de politiecontrole voor het schenden van zijn voorwaarden. Hij werd aangehouden en zit sindsdien achter de tralies. Dinsdag werd hij door de raadkamer verwezen naar de rechtbank.