Jeff Beyens van restaurant Vivendum mag naar Bocuse d'Or

Jeff Beyens, de 27-jarige chef van restaurant Vivendum in Dilsen-Stokkem, vertegenwoordigt België in 2010 op de Europese finale van de gastronomische wedstrijd Bocuse d'Or. De internationale finale wordt in januari 2011 georganiseerd in Lyon.
 
De Belgische preselectie werd georganiseerd in de marge van de beurs Horeca Life in Brussel. Naast de winnaar namen ook Gaëtan Colin van restaurant Jaloa in Brussel en Sebastiaan Van Wambeke van 't Laurierblad in Berlare deel.
 
Jeff Beyens ontving naast zijn nominatie een cheque van 5.000 euro. Gaëtan Colin kreeg de prijs van de sponsors, met een waarde van 1.000 euro.
 
De jury bestond uit Peter Goossens (Hof van Cleve), Pierre Wynants (Comme chez soi), Ferdy Debecker (Eyckerhof) en Yves Mattagne (Sea Grill).
 
De twaalf beste kandidaten op de Europese finale in Genève mogen van 22 tot 26 januari 2011 naar Lyon.
 
Ons land heeft drie zilveren en drie bronzen medailles op zijn palmares, maar de laatste dateert van tien jaar geleden. (afp/lb)