Jef Vermassen staat vader van vermoorde Maïlys bij

Links viervoudig moordverdachte Alexander Dean. Rechts: slachtoffers Jeroen Verstraete, Maïlys Descamps en haar grootouders Gery Cappon en Marie-José Vanleene.
rv Links viervoudig moordverdachte Alexander Dean. Rechts: slachtoffers Jeroen Verstraete, Maïlys Descamps en haar grootouders Gery Cappon en Marie-José Vanleene.
Strafpleiter Jef Vermassen verdedigt sinds drie weken de belangen van Frédéric Descamps, de vader van de vermoorde Maïlys (18) uit Moere. Het meisje werd op 25 juli samen met haar grootouders doodgestoken door haar ex-liefje Alexander Dean (25). De bodybuilder bracht diezelfde dag ook een fotograaf uit Sint-Amandsberg om het leven.

Jef Vermassen werd drie weken geleden zelf gecontacteerd door de vader van Maïlys, maar inzage in het dossier kreeg hij nog niet. "Dat kan pas na een maand", verduidelijkt hij.

De Brugse raadkamer besliste vanmorgen om Alexander Dean twee maanden langer in de cel te houden voor viervoudige moord. De bodybuilder trok op 25 juli naar het huis van zijn ex-vriendin Mailys Descamps. Beiden hadden meer dan een jaar een relatie, maar Dean kon de breuk niet verkroppen.

Strafpleiter Jef Vermassen.
belga Strafpleiter Jef Vermassen.

In de woning stak hij zowel Mailys als haar aanwezige grootouders Gery Cappon (70) en Marie-José Vanleene (65) dood. De bodybuilder nam de vlucht en kon pas 20 uur later opgepakt worden in de Delhaize van Oostende.

De ochtend van de moord in Moere trok Dean naar Sint-Amandsberg waar hij ook fotograaf Jeroen Verstraete (39) om het leven bracht. Verstraete was al enkele maanden bevriend met Mailys en nam verschillende foto's van het meisje, wat haar ex-vriend blijkbaar niet kon verkroppen. Intussen zou al een reconstructie van de feiten gepland staan, al is een concrete datum voorlopig nog niet bekend.