Jef Vermassen niet te spreken over internering De Gelder: “We wisten nergens van”

Advocaat Jef Vermassen verdedigt de slachtoffers van moordenaar Kim De Gelder.
BELGA Advocaat Jef Vermassen verdedigt de slachtoffers van moordenaar Kim De Gelder.
Advocaat Jef Vermassen, die de slachtoffers van moordenaar Kim De Gelder verdedigt, is niet te spreken over de manier waarop het gerecht de procedure tot internering heeft gevoerd. “We wisten van niets”, zegt hij in de studio van VTM NIEUWS. “Ik ben verrast van u te vernemen dat de procedure al een jaar bezig is.”

Een jaar geleden stelde het gerecht vier experts aan die een psychiatrische diagnose moesten stellen van De Gelder. Die zijn het er nu over eens: Kim De Gelder is schizofreen. En dus ligt de weg open voor hem om geïnterneerd te worden.

“Ik vind het dringend tijd dat de wet of de gebruiken aangepast worden. Ik ben ermee akkoord dat we niet moeten tussenkomen in de beslissing, maar op de hoogte gehouden worden is toch een basisrecht van de slachtoffers”, zegt Vermassen nog.

Hij benadrukt wel dat hij tégen een internering is. “Als de man geestesziek is, moet hij geïnterneerd worden, dat is de logica zelf. Is hij het niet, dan moet gedetineerde blijven”, zegt Vermassen nog.
12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Rik Connaerdt

  Die jongen had onmiddellijk geïnterneerd moeten worden. Het is aan onder andere mr. Vermassen zelf te danken dat hij in een gevangenis zit waar hij absoluut niet thuishoort.

 • Rik Connaerdt

  Op de hoogte gehouden worden van beslissingen over een veroordeelde mens tijdens het uitzitten van de straf, die een rechtbank neemt is een basisrecht van de slachtoffers, meent mr. Vermassen. Waar heeft hij dit vandaan?

 • Joan Storm

  Wij wisten van niets .... ja dag Jan... Het zal wel.

 • Danielle Scherrens

  Die man had al tien jaar moeten geinterneerd worden Meneer Vermassen. En als die man al veel vroeger de juiste behandeling had gekregen dan had dit kunnen voorkomen worden. Die ouders werden niet gehoord!!!!!!

 • Dominique Vandamme

  Belachelijk, die jongen hoorde al geïnterneerd te zijn van voor de feiten. De familie zocht hulp maar werd wandelen gezonden. Meester Vermassen pleit anders wat graag niet toerekeningsvatbaar als het in zijn kraam past. Justitie en welzijn glijden in ditn koninkrijk steeds sneller af naar het peil van een bananenrepubliek.