Jan Peumans opmerkelijke gast op partijweekend van Groen

Morgennamiddag komt voormalig parlementsvoorzitter Jan Peumans zijn boek 'Een zachte anarchist' voorstellen.
Photo News Morgennamiddag komt voormalig parlementsvoorzitter Jan Peumans zijn boek 'Een zachte anarchist' voorstellen.
Groen trekt de komende twee dagen op 'Zomerweekend' naar Nieuwpoort, met een evaluatie van de verkiezingen onder de arm die slaat en zalft. Opmerkelijke gast is voormalig Vlaams Parlementsvoorzitter Jan Peumans (N-VA).

Groen trekt zich het hele weekend terug aan de kust. Er mag gefeest worden, maar de leden zullen zich er ook buigen over de toekomst. Dat gebeurt onder meer in een evaluatie van de partijstatuten. Die werden in 2014 een laatste keer aangepast en zijn nu toe aan een update. De partijtop presenteert er een ontwerptekst die de basis zal vormen voor de aanpassing.

Groen deed het bij de jongste verkiezingen minder goed dan verwacht. In het Vlaams Parlement won de partij 1,41 procent, in de Kamer 0,78 procent. De analyse van die beperkte vooruitgang wordt gemaakt in een interne evaluatie. Daarin is onder meer te lezen dat de partij te weinig antwoorden heeft gevonden op de onrust die werd gezaaid over de kostprijs van een ambitieus klimaatbeleid. Ook de manier van campagne voeren kan worden bijgestuurd. Groen heeft naar eigen zeggen de impact van sociale media op de nationale campagnes onderschat. Het is volgens het document ook een belangrijke uitdaging om meer gezichten een prominente rol te laten spelen.

Naast de update van de statuten zijn er morgen en zondag workshops over superdiversiteit, cultuur en het klimaat. Morgennamiddag komt voormalig parlementsvoorzitter Jan Peumans zijn boek 'Een zachte anarchist' voorstellen. Hij gaat er in gesprek met Groen-fractieleider Björn Rzoska.
11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Raoul Rouma

  Hoe laag kun je vallen? Of was het enkel voor de verkoop van zijn boek? Natuurlijk al die partijen gelijken op elkaar, enkel VOOR de verkiezingen zijn het even concurrenten van elkaar, dan draait het om de postjes.

 • Fons Casteels

  Vreemd. Het basisprincipe van de NVA is confederalisme, en bij Groen is dat net het tegenovergestelde: het huidig Belgisch federalisme. Wat Peumans op het congres van Groen gaat doen? Geen idee - ik kan enkel bedenken dat hij hoopt om er wat boeken te verkopen.

 • Peter Janssens

  De Groenen zijn ook liberalen dus zit hij daar opzijn plaats !

 • Philomena Vanderweyen

  Top gast,mis hem nu al en hij is nog maar pas vertrokken.

 • Tom Faes

  Typisch nva gaan naar die plaats waar het meest te rapen valt . Dat ze maar opletten want het zou goed kunnen als Vb nog wat meer stemmen binnen haalt ook de Theo ribedebie is.