Jan Jambon: "Als het is om alles te regionaliseren, wil N-VA met PVDA praten"

Belga
"Laten we eerlijk zijn, een socio-economische regering kan met de PVDA onmogelijk worden gevormd. Maar als het is om de staat te hervormen, misschien." Dat zegt vicepremier Jan Jambon (N-VA) in La Libre Belgique en La Dernière Heure.

De N-VA is bereid met de PVDA te onderhandelen als die partij zich achter het confederalisme schaart en Wallonië en Vlaanderen alle bevoegdheden wil geven om hun eigen politiek te voeren, zegt Jambon.

"Het minste wat je kunt zeggen, is dat momenteel de zaken in beweging zijn in Wallonië", zegt Jambon. "Voor de N-VA is het niet duidelijk: met welk Wallonië zullen we na de verkiezingen moeten praten?"

Als de tendens in de peilingen zich doorzet en de PVDA in 2019 goed scoort, kan Wallonië een heuse electorale revolutie doormaken, analyseert Jambon. Als Wallonië inderdaad (extreem)links stemt én Vlaanderen centrumrechts, kunnen N-VA en PVDA samen aan de onderhandelingstafel belanden. "Als het is om alles te regionaliseren, is de N-VA bereid met de PVDA te onderhandelen", aldus Jambon.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Luc Deville

    Alles om aan de macht (de plaatsjes) te blijven.

  • Stijn Hiers

    Dus de N-VA wil wel praten met de communisten, maar niet met het Vlaams Belang. Ik neem er akte van.

  • J p Schoofs

    Waarom is er dan niet gepraat met de linkse krachten in het verleden? Ik kan enkel maar constateren dat het Vlaams nationalisme is verworden : het steunen van een " belgisch" patronaat en het verarmen van het Vlaamse volk ( zie het afschaffen van de pensioenbonus, de indexsprong, de verminderingen van uitkeringen enz..). Wat dit alles te maken heeft met hun oorspronkelijk programma mag Joost weten. Maar ja de verkiezingen naderen en het is weer tijd voor een rondje volksbedrog.