Jambon zet 10.000 politiemensen in tijdens Navo-top: "Het wordt een mega-operatie"

Photo News
Tijdens de Navo-top in Brussel van volgende week en de twee dagen voordien zullen opgeteld 10.000 politiemensen worden ingezet. Dat is vernomen op het kabinet van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA). "De puzzel is gelegd", luidt het bij zijn woordvoerder. "Het wordt een mega-operatie."

De Navo-top vindt plaats op 11 en 12 juli, maar ook de dagen voordien worden agenten opgetrommeld. Alles samen gaat het om 10.000 agenten, zowel lokale als federale. Dat komt neer op een gemiddelde van ongeveer 2.500 agenten per dag, al is er op 11 en 12 juli sprake van "ongeziene pieken". Er is ook steun van militairen voorzien.

Het kabinet-Jambon onderstreept de omvang van de operatie, zeker in combinatie met de muziekfestivals en een eventuele halve finale van de Rode Duivels op de Wereldbeker Voetbal in Rusland. 
32 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Louis Heyens

  Komen die mannen via de gewone weg en op het spitsuur toe? 't is te hopen, dan weten ze ook wat de werkende Brusselaar dagelijks mag beleven ... buiten werkzaamheden aan tunnels en pleinen, festiviteiten, betogingen en Navo-topjes zijn er zo al de dagdagelijkse files ... Waarschijnlijk zullen ze de autostrades en hoofdwegen wel "verkeersvrij" maken want tijd is geld (zoals voor iedereen)

 • edgard vermeire

  ik wist niet dat ze daar zoveel volk hadden !

 • Danny De Ruelle

  Ai Jambon, 11 juli !!! dan zullen het vééél franstalige agenten zijn want de echte Vlaamse agenten zitten aan de IJzertoren om hunne Vlaamse feestdag te vieren

 • Dennis Gedon

  Zou de navo dit betalen, of wordt dit gefinancierd met de opbrengsten van flitsbakjes en trajectcontroles - maw door de burger? Vrees het tweede, straks weer toevallig een flitsmarathon

 • Jacques Pauwels

  Kunnen wij als belastingbetaler, al die kosten blijven betalen.,en de bijhorende verkeersproblemen..omdat enkele leiden aan grootheidswaanzin lijden en vergeten dat oa Brussel maar een kleine stad is in de wereld