Jambon wil opnieuw meer mensen aan het werk: “Er wordt te makkelijk naar technische werkloosheid gegrepen”

Vlaams minister-president Jan Jambon
BELGA Vlaams minister-president Jan Jambon
Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) wil opnieuw meer mensen aan het werk. Onder meer in de bouw en bij de dienstenchequebedrijven wordt er soms te snel beroep gedaan op de regeling van technische werkloosheid, zei hij in de plenaire zitting van het Vlaams Parlement.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De Vlaamse regering heeft momenteel niet de intentie om de hinderpremie uit te breiden, zei Jambon vandaag. "Dat neemt niet weg dat we geen oog hebben voor alle andere vragen. De freelancers, de culturele sector, de sportsector, de jeugdsector, de evenementensector, de reisbureaus, de autocarbedrijven,... Die zijn natuurlijk ook getroffen", aldus de minister-president. "Ik engageer mij dat er ook voor die mensen een regeling komt. Maar de hinderpremie blijft voorbehouden voor zij die gedwongen worden te sluiten door de regels van de Nationale Veiligheidsraad."

In de nieuwe maatregelen die de regering nog zal aankondigen, moet de focus liggen op meer activiteit, vindt Jambon. Als het in veilige omstandigheden kan, moeten er opnieuw meer mensen aan het werk. "Ik denk dat er te makkelijk naar technische werkloosheid gegrepen wordt. Het is vandaag ook goed burgerschap om te zorgen dat de maatschappij blijft draaien. Ik roep daar ook de privésector op om haar verantwoordelijkheid te nemen."

Jambon noemde de bouw en de dienstenchequebedrijven als sectoren waar de social distancing kan worden gerespecteerd. "De meeste mensen kunnen toch gerust boven gaan zitten als de poetsvrouw beneden bezig is? Ik ben het er niet mee eens om heel die sector stil te leggen. Ik denk dat daar meer gewerkt kan worden dan er vandaag gewerkt wordt.”
459 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Gino Denil

  Wat doet een mens die thuis zit van verveling. Zelf gaan poetsen om de tijd te verdrijven en zijn smetvrees te bedwingen.

 • Emi De graeve

  Geef hem voor een paar dagen maar eens een schop en werkbottinnen of een emmer en een borstel om eens te gaan poetsen aub .

 • Bart Hollevoet

  Gelukkig betalen we hem om te besturen en niet om te oordelen. En wat dat betreft is het mooi om te zien hoeveel vertrouwen de voorzitter van de Vlaamse regering heeft in zijn collega's van werk en volksgezondheid.

 • Hanna Macur

  Maar rekeningen, RSZ en belastingen asap te betalen en daarvoor handjes van de overheid uitstekken en nemen is niet te gemakkelijk gegrepen he?! Onze lieve Jambon blijf beter in uw kot, dan zou minstens zever en stommiteit zich niet verder verspreiden...

 • Peter Van de Velde

  Bericht aan de poetsvrouwen, alle oppervlakten kunnen besmet zijn. Het direkt kontakt met andere personen is écht niet het enige gevaar...