Jambon voorgedragen als formateur Zweedse coalitie

EPA
Het partijbureau van N-VA, aangevuld met de parlementsleden, geeft Jan Jambon unaniem het vertrouwen als Vlaams formateur. Dat bevestigt een aanwezige aan persagentschap Belga.

De startnota die informateur Bart De Wever deze voormiddag verspreidde, was al voorgelegd aan CD&V en Open Vld. Wellicht zal hun partijbureau in de komende uren al dan niet groen licht geven om een echte formatie op te starten.
11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • jos duriau

  Ben maar een simpele mens , maar begrijp wel dat bdw de mensen aan het beduvelen is net zoals 5 jaar geleden.

 • Gino Denil

  De man die het maar vanzelfsprekend vond dat een oudere werkloze eerst zijn huis moest opeten vooraleer aanspraak te kunnen maken op een werkloosheidsuitkering. Die het sociaal vangnet terug zou willen reduceren naar de 19e eeuwse liefdadigheid van de armenhuizen en het Leger Des Heils.

 • Erik DE WAELE

  Het is nog altijd zo dat Open VLD,CD&V SPa en groen de reden zijn van de huidige problemen!!!! Zij hebben de mond vol van democratie maar zijn de koplopers om anderen uit te sluiten.

 • Gilbert Vermeersch

  NVA beschikt over een pak excellente politiekers. Vlaamse J Jambon kan, anders dan G Bourgeois, een meer dan goede minister president worden. Dat VB fanaten teleurgesteld zijn is dan maar zo.

 • Marc Baeyens

  De kiezers hebben De Wever verplicht een bocht te maken ; wees eens heerlijk ... Had cD&v wat meer stemmen verloren en N-VA wat minder -om beter de inzet van beide partijen tijdens de voorgaande legislatuur te weerspiegelen- was er geen 'bocht' nodig geweest.