Jambon start morgen formatie met CD&V en Open Vld - Vlaams Belang valt uit de boot: “Vanochtend sms gekregen van De Wever”

Bart De Wever (N-VA) gaf de fakkel vanmiddag door aan Jan Jambon als Vlaams formateur.
BELGA Bart De Wever (N-VA) gaf de fakkel vanmiddag door aan Jan Jambon als Vlaams formateur.
Vlaanderen krijgt de komende vijf jaar zo goed als zeker opnieuw een Zweedse coalitie. CD&V en Open Vld hebben de uitnodiging van informateur Bart De Wever aanvaard om samen met N-VA een Vlaamse regering te vormen. Sp.a en Vlaams Belang vallen uit de boot. De coalitie zal allicht geleid worden door Jan Jambon. N-VA heeft deze ochtend een startnota vrijgegeven, die dient als basis voor de onderhandelingen die morgen beginnen. Herlees hier de ontwikkelingen in onze liveblog.

N-VA heeft een startnota gestuurd naar de partijen met wie hij een nieuwe Vlaamse regering wil vormen. Sp.a en Vlaams Belang hebben de documenten niet gekregen. Open Vld en CD&V houden momenteel een partijbureau om te vergaderen over een mogelijke regeringsdeelname. Lees de startnota hier integraal:

190811 Startnota Vlaamse Fo... by GunterVanStappen on Scribd
510 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Frank Kerstens

  Hoogmoed komt voor de val.

 • Peter Nols

  Ze willen niet met VB regeren maar starten nu onder de leiding van een ministerpresident met een bedenkelijk Vlaams Blok verleden. Ook hierover geen verontwaardiging. Zelfs 95 procent van de kiezer heeft geen benul over het duistere parcours van vele NVA-coryfeeën.

 • dretie munkies

  De Wever zei ook dat een federale regering nog lang zal duren : dat is toch zijn zaak niet ? NVA (en Vlaams Belang en Défi) is sowieso geen partij om in een federale regering te zitten !

 • Francois staen

  de verliezers van de verkiezingen gaan opnieuw van start , trekken zich niets aan van wat de kiezer zou willen , democratie is hier ver weg .Het gaat enkel om de postjes en de riante lonen.

 • frans Venloo

  De trein zet zich in gang het graaien kan beginnen Ik ben benieuwd hoe hij het gaat klaarspelen om de transfers van Vlaams geld naar Walonie te stoppen en Vlaanderen onafhankelijk te maken