Jambon: "Sinds stopzetten repatriëringen is aantal Soedanezen exponentieel toegenomen"

Volgens minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon zijn er de voorbije weken zeker honderd Soedanezen bijgekomen in ons land.
BELGA Volgens minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon zijn er de voorbije weken zeker honderd Soedanezen bijgekomen in ons land.
"Het aantal Soedanezen in ons land is exponentieel toegenomen sinds de repatriëringsvluchten zijn gestopt." Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) gezegd in 'De afspraak op vrijdag'. 

Verscheidene Soedanezen die de voorbije maanden door België zijn teruggestuurd, getuigden eerder over opsluiting en mishandeling bij hun aankomst in Soedan. Allen hadden ze in ons land eerst een ontmoeting met het speciale identificatieteam dat door staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) was uitgenodigd.

Daarna werden de repatriëring van Soedanezen opgeschort, wat kennelijk zijn effect heeft op de toestroom van Soedanese migranten in ons land, zo zegt Jambon nu. "Sedert het stopzetten van de repatriëringen is het aantal Soedanezen in ons land exponentieel toegenomen." 

Jambon wijst daarbij op de netwerken van mensensmokkelaars. "Die zijn verdorie goed op de hoogte en goed georganiseerd. Zij kiezen de weg van de minste weerstand en verrijken zich op de kap van de mensen." Concrete cijfers kon de minister niet geven, maar volgens hem gaat het om enkele honderden mensen uit Soedan die er de voorbije weken zijn bijgekomen. 

Het kabinet van Jambon laat nog weten dat de autoriteiten waakzaam zijn, opdat er geen "Calais-achtige" toestanden zouden kunnen ontstaan rond het Brusselse Noordstation.
134 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • DIRK JULIUS VANDESSEL

  Allez, dan zal er eerstdaags weer druk aangeschoven worden aan het OCMW-snoepkraam gefinancierd met ONS belastingsgeld door lieden die NOOIT één cent bijgedragen hebben, zodat de Begroting NOG krakkermikkiger zal worden....In schril contrast daarmee staat de halve appel en kwart ei pensioen voor mensen die een loopbaan WEL,lang en veel afgedragen hebben; pure & onversneden DISCRIMINATIE

 • Tom Faes

  Nu dat ze bij de nva mogen liegen zal Jambon er ook eens mee beginnen. Of bewust niet de waarheid te vertellen , 't ja ... hoe vermelde Van Daele het weer ? Toch liegen , oei.

 • Danny Postal

  Nog 3 jaar werken en dan .... daaaaaag Belgie ;-)

 • ivo clemens

  Op zo een uitleg kan je maar één ding zeggen, leugenaar , je weet zelfs niet hoeveel er al hier waren en dat je geen cijfers kan geven bewijst dat je leugens uitkraam mr hesp

 • Lilianne Van Neylen

  In de ons omringende landen hebben ze dat probleem niet. Dus, wat zegt dat over onze politiekers? Als ze in Belgie de boel kunnen verzieken zijn ze bezig met hun hobby. Bewijzen moeten ze niet hebben, een paar leugens van niet-Belgen zijn veel belangrijker dan de mening van de miljoenen hoge belastingbetalende Belgen.