Jambon pleit voor één aanpak "van Brussel tot kust" tegen transmigranten

Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA)
BELGA Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA)
Nu er in ons land weer meer transmigranten opduiken, roept minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon alle burgemeesters op om samen te werken met de federale regering. "We moeten aan hetzelfde zeel trekken."

"Smokkelbendes volgen de weg van de minste weerstand, en die loopt nu door ons land." Dat zegt Nicholas Paelinck, korpschef van de politiezone Westkust. Hij is voorstander van een consequentere aanpak, "want nu is de ene burgemeester erg streng en de andere tolerant". 

Vicepremier Jambon (N-VA) is het daarmee eens en stelt dat "we malafide bendes niet in de kaart mogen spelen met een versnipperd beleid". Concreet vindt hij dat de lokale besturen krachtig moeten optreden als er kampen ontstaan of als de openbare orde verstoord wordt. "We hopen dan ook dat er wordt ingegrepen in het Brusselse Maximiliaanpark." Verder gaat Jambon onderzoeken of er extra focus moet komen op bepaalde routes en of méér agenten zich dagelijks met de problematiek moeten bezighouden. 

Jambon pleit voor een eendrachtig "lik-op-stukbeleid" op alle niveaus. De details hierover leest u in HLN+, exclusief voor abonnees. Proef nu vier weken gratis. 
144 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Tom Faes

  Jack denk jij nu echt dat het met nva ook maar een beetje beter is ? Kijk uw geldbeugel eens na en leer dan zelfstandig nadenken ipv voorgekauwde nva bla,bla voor waar aan te nemen . Kijk de staatsschuld NU eens na maar niet verschieten hé!

 • jack vandenhende

  Voor cappon en andere nitswitsen die terug naar 1 regering willen , het is in het verleden bewezen , dat 1 regering nefast is voor Vlaanderen . En de kans word dan zeer groot dat PS en SPA terug aan komt , en die hebben ballen onder hun oksels , om alle kassen leeg te plunderen en bergen schulden te maken .

 • jammy cappon

  Er is maar 1 oplossing. Schaf al die geldverslindende gewestregeringen af en nog 1 federale regering met ministers die ballen aan hun lijf hebben ipv die keffertjes die er nu zijn!

 • herman cohen

  Zou beter beleid voeren i.p.v te zeveren en de schuld steeds op anderen af te wenden. Bekwaam? ik denk het niet.

 • Rik Bogaert

  Ge pleit al 4 jaar Jambon, maar ge hebt nog niks verwezenlijkt! Ga werken in t fabriek aan den band.