Jambon: "Oproep Michel was geen vingerwijzing richting Francken"

Jan Jambon.
Photo News Jan Jambon.
De oproep van premier Charles Michel aan het adres van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken om tegen vrijdag met maatregelen in de aanpak van de transmigranten te komen, was geen vingerwijzing. Dat zegt Jan Jambon (N-VA). "De premier heeft gewoon bevestigd wat er in de pijplijn zat", stelde de vicepremier vandaag in De Ochtend op Radio 1.

De premier maakte gisteren bekend dat hij effectieve en concrete voorstellen wil krijgen over de aanpak van de transmigranten in het algemeen en rond het Maximiliaanpark in het bijzonder. De oproep kwam er na weken van heisa rond de transmigranten, met daarbij het nieuws dat 32 criminele illegalen werden vrijgelaten uit gesloten centra om plaats te maken voor transmigranten.

Was de demarche van de premier een vingerwijzing aan het adres van Francken? "Ik denk het totaal niet", reageert zijn partijgenoot Jambon. 

"Nog veel werk op de plank"
Vorige week hebben beide N-VA'ers hun negenpuntenplan in de aanpak van het dossier voorgelegd aan het kernkabinet. Het was de bedoeling deze week met concrete voorstellen rond extra capaciteit te komen, legde Jambon uit.

Hij roept zijn collega's -ondanks de nakende lokale verkiezingen- op nog vier weken de gemoederen te laten bedaren. "Er ligt nog heel veel werk op de plank. We houden ons beter daar mee bezig in plaats van met politiek gekrakeel".
55 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • marc oudenaarde

  Francken doet dat prima

 • Tom Faes

  Janbon denkt echt dat wij onnozelaars zijn.

 • Louis Vanarwegen

  Elke poltiekers van welke kleur ook, krijgt dit nooit opgelost, veroordelen wel, oplossingen hebben ze niet, men moet realistisch zijn...

 • Marc Baeyens

  Laat Francken zich bezig houden met illegale transmigranten, en Geens met veroordeelde criminele immigranten. Als justitie een immigrant veroordeelt moet ze ook zorgen dat hij opgesloten wordt tot hij het land verlaat. De verantwoordelijkheid doorschuiven kan niet blijven duren, zeker met de open-deuren-politiek van links.

 • Gerry Cle

  Het idee om criminelen vrij te laten en zo ruimte te maken voor transmigranten is toch op gejuich onthaald van de Francken fanclub. Vrijdag zal Francken hoogstwaarschijnlijk voorstellen om ook alle gevangenissen leeg te maken en het probleem van transmigranten definitief op te lossen. Hopelijk werken de andere partijen niet tegen en kan Francken rekenen op de steun van de burgers.