Jambon: "Geen transmigranten meer op snelwegparkings"

Minister Jan Jambon.
BELGA Minister Jan Jambon.
Het aantal transmigranten op snelwegparkings is tot nul herleid. Dat zegt minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) bij VTM Nieuws. De migranten zijn echter niet verdwenen, dus wordt nu meer gecontroleerd op bijvoorbeeld treinen en bussen.

Begin deze week ontplooide Jambon een actieplan om de smokkel van illegale transitmigranten aan banden leggen. Er volgden extra controles van vijf snelwegparkings richting de kust, van zonsondergang tot zonsopgang.

"Begin deze week werd een zeventigtal mensen aangetroffen op die parkings, tegen het einde van de week is dat tot nul herleid", zegt Jambon. "Daarmee zeg ik niet dat het probleem is opgelost, we zijn daarom ook controles op onder meer treinen en bussen aan het doen. Ons actieplan zal heel wendbaar optreden over de verschillende parkings en vervoersmodi. Mensensmokkelaars zoeken de weg van de minste weerstand. Die migranten zijn niet in rook opgegaan, maar het is ook niet noodzakelijk dat de mensensmokkelaars via ons land passeren om naar Engeland te gaan."

In de loop van volgende week zullen ook privébewakingsfirma's ingezet worden op de snelwegparkings, geeft de minister nog aan.
39 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Tom Faes

  Hij is weer aan het liegen want ik heb er gisteren nog ene gezien.

 • JAN krommentak

  Ik moet zeggen hij is een optimist of het allemaal zo een vaart gaat lopen wil ik nog wel zien privé bewaking zonder politie bevoegdheid die énkel een meldingsfunctie heeft zou wel eens grondig fout kunnen gaan want iedereen weet dat die smokkelaars voor niets terugdeinzen en geen geweld schuwen , wie gaat die opdracht aannemen !

 • Karl Huysmans

  Wat wil je???????Als je de parkings sluit.!!!!ik durf te wedden dat je alle apotheken sluit,dat de overvallen op apothekers ook daalt.

 • Chris Hom

  Lopen nu aan de kust! Moet veel kordater opgetreden worden.

 • Marc Baeyens

  Ze zitten allemaal ondergedoken bij linkse politici die aan de uitbreiding van hun toekomstig electoraat werkt.