Jambon en Francken zitten samen met hun Britse en Nederlandse collega's

Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon en staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken op staatsbezoek in Tunesië.
BELGA Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon en staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken op staatsbezoek in Tunesië.
De Belgische, Nederlandse en Britse veiligheidsdiensten willen vlotter informatie uitwisselen en hun politieacties tegen mensensmokkel en mensenhandel beter coördineren. Dat hebben minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon en staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken vandaag afgesproken met hun collega's in Den Haag.

De aanhoudende instroom van asielzoekers dwingt de Europese landen tot meer samenwerking. "De aanpak van deze problematiek kan maar werken wanneer we met meerdere landen de handen in elkaar slaan en kiezen voor een gecoördineerde aanpak", argumenteren Jambon en Francken na hun onderhoud met de Britse minister James Brokenshire en de Nederlandse staatssecretaris Klaas Dijkhoff.

In een gezamenlijke verklaring engageren de drie landen zich tot een betere uitwisseling van informatie en meer coördinatie over de verschillende politieacties tegen mensensmokkel. Jambon en Francken maken zich sterk dat dit zal leiden tot meer slagkracht op het terrein.