Jambon en Francken naar Londen voor overleg over problemen met transmigranten

Jambon en Francken zijn dinsdag in Londen voor overleg over de problematiek van de transmigranten.
RV Jambon en Francken zijn dinsdag in Londen voor overleg over de problematiek van de transmigranten.
Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon ontmoet dinsdag zijn Britse collega Sajid Javid in Londen voor overleg over de problematiek van de transmigranten. Dat zei hij maandagavond in Terzake. Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken vergezelt Jambon, bevestigde de woordvoerder van de minister.

Jambon en staatssecretaris voor Asiel en Migratie stelden maandag een actieplan voor transmigranten voor. Een van de punten uit dat plan is een betere samenwerking met Groot-Brittannië. De minister wil dat de Britten een gelijkaardige inspanning doen als in Calais. Zo zouden de Britten kunnen meewerken aan de grenscontroles in Zeebrugge. Ook zouden ze bij de controles op de parkings aan de snelweg aanwezig kunnen zijn om de transmigranten te overtuigen dat het geen zin heeft om te proberen naar Groot-Brittannië te reizen. De Britten zouden eveneens kunnen meehelpen met de bijkomende bescherming van de haven van Zeebrugge, somde Jan Jambon op.

Het is niet de eerste keer dat de minister met zijn Britse collega overlegt over de transmigranten. Enkele maanden geleden had hij al een ontmoeting met Javids voorganger. 
35 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Christine Laevers

  Tom Faes : in de privé lag iedere politicus en iedere politica en heel veel andere mensen bij mij op straat. Probeer die obstakels maar eens weg te werken als er ferme internationale verdragen zijn en je in een coalitie zit.

 • Jan Boden

  Weeral uitstekend werk van Francken en Jambon.

 • Agnes Craeye-compernolle Willy

  laat ze hinder blijven zitten daar goed

 • Tom Faes

  Het zou kunnen Christine dat nva weet waar de obstakels zitten ,da's waar al vijf jaar weten ze dat maar ze doen er niks aan al die jaren lang ,of de nva speelt ook met uw voetjes.Zij willen dat de problemen aanslepen. (In de privé lag Francken al lang op de straatstenen en dat zijn de feiten.

 • Bob Boomer

  - Waarom zouden de Britten meer economische vluchtelingen moeten opnemen ? Omdat België of Europa dat wil ? De Brexit getuigd dat de Britten het gehad hebben met Europa en nu gaan 2 Belgische clowns is vertellen wat die Britten moeten doen. Dat wordt lachen geblazen !