Exclusief voor abonnees

Jambon duwt confederalisme verder naar achtergrond

Jam Jambon (N-VA).
Jam Jambon (N-VA).
Kan er na 26 mei een centrumrechtse regering gevormd worden waarvan N-VA de grootste is, dan eist Jan Jambon het premierschap op. Daarmee duwt hij het confederalisme verder naar de achtergrond.

Je hebt 17% van dit artikel gelezen

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

 • Onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Iedere week gratis tickets en straffe kortingen17 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Leo Peeters -Duym

  Ik pleit als VB’er voor een onafhankelijk Vlaanderen, maar wat Jambon denkt te bekomen is lachwekkend: met steun van Franstalige en Vlaamse belgicisten tot kapitein bevorderd worden van een tricolore schip om dat schip dan makkelijker op de klippen te laten lopen; pure schizofrenie. N-VA is als iemand die met zijn vinger de weg wijst terwijl hij een pirouette van 360 graden maakt, en zegt: 'zeg nu niet dat ik je de verkeerde kant opgestuurd heb.'

 • jack vandenhende

  Als VB een ongelooflijk inhaalbeweging doet , zal dat een ongelooflijk achteruitgang voor Vlaanderen betekenen .

 • Fons Vanplaetse

  De verkiezingen moeten nog beginnen en sommigen zijn nu al zeker van hun overwinning. Hopelijk valt het tegen en maakt het Vlaams Belang een ongelofelijke inhaalbeweging.

 • Dirk Van den Lemmer

  Het vel van de beer niet verkopen voor hij geschoten is. Het Vlaams Belang zou wel eens heel sterk voor de dag kunnen komen en veel stemmen kunnen kosten.. De N-VA heeft niet gebracht wat rechtsdenkend Vlaanderen had verwacht.

 • Jo Hendrik

  Geen NVA in de regering aub,