Jambon betrapt met 150 km/u: "Schuld van chauffeur"

Een bestuurder heeft met zijn dashcam gefilmd hoe de auto van minister Jan Jambon (N-VA) twee weken geleden véél te snel reed op de E313.

Op 11 april was de Audi A6 onderweg van Hasselt naar Antwerpen. Jambon zat op de achterbank te werken terwijl zijn chauffeur reed. Op de beelden is duidelijk te zien dat de chauffeur ter hoogte van Wommelgem snelheden haalt tot zeker 150 kilometer per uur. Nochtans is de snelheid er beperkt tot 120 kilometer per uur. Als de snelheidsbeperking wat later op de reisweg zakt tot 100 kilometer per uur, haalt de wagen van de minister gemiddeld nog 130 kilometer per uur.

De N-VA-politicus bevestigde gisteren dat het om zijn wagen ging. "Het is duidelijk: je ziet dat mijn chauffeur te hard rijdt. Dat valt voor mij op geen enkele manier goed te praten. Hier zijn geen excuses voor", liet hij verstaan via zijn woordvoerder. Na het zien van het filmpje werd de bewuste chauffeur op het matje geroepen. Hij kreeg een ernstige waarschuwing.

Of het ook effectief tot een zaak komt voor de politierechtbank, lees je in HLN Plus, onze zone exclusief voor abonnees (proef nu vijf weken lang voor 1 euro)
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels