Jamaicaanse homohater Bounty Killer mag niet optreden in A'pen

UNKNOWN

De omstreden Jamaicaanse zanger Bounty Killer treedt op 30 maart dan toch niet op in de Antwerpse Club Petrol. De organisator heeft het concert zopas afgelast. Bounty Killer, een van de populairste reggae-artiesten van het moment, wordt al jarenlang internationaal bekritiseerd omwille van zijn extreem homofobe liedteksten. Daarom was er ook heel wat kritiek gekomen op het optreden van Bounty Killer in Antwerpen.

Haatverspreiding
De Holebifederatie vroeg de concertorganisator begin deze week nog om uitleg. "Die antwoordde dat er geen probleem is omdat Bounty Killer beloofd heeft om tijdens het concert van 30 maart geen homofobe teksten te zingen. Een oneerlijke en niet consequente reactie want in andere landen gaat Bounty Killer rustig verder met het verspreiden van haat", oordeelde de Holebifederatie.

Eerdere statements
De vzw 5 voor 12 en Muziekclub Petrol, de organisatoren van het concert, hebben ondertussen hun standpunt aangepast. "Zijn mondelinge en schriftelijke garantie dat hij geen gewelddadige of homofobe teksten zal vertolken in Antwerpen, volstaat niet omdat hij zich niet nadrukkelijk wenst te distantiëren van eerder gebrachte teksten en statements. Omwille hiervan hebben we beslist om dit optreden toch niet te laten doorgaan", luidde het.

De Holebifederatie reageerde vandaag "verheugd" op deze beslissing. (belga/sd)