Jaguar nodigt controversiële rechter uit voor testrit

UNKNOWN

De Britse luxewagenbouwer Jaguar heeft in een open brief rechter Denisty uitgenodigd op de opening van een nieuwe Jaguar-concessie in de regio van Charleroi. De rechter oordeelde eerder dat wie in een mooi huis woont en met een Jaguar rijdt, niet verbaasd moet zijn als hij overvallen wordt. Bij Jaguar overwoog men even gerechtelijke stappen, maar daar is men van afgestapt.
 
"Het verheugt ons dat u blijk geeft van goede smaak en Jaguar percipieert als een luxemerk", klinkt het. "Wij betreuren echter dat het merk Jaguar en haar klanten onterecht en nodeloos negatief geciteerd worden. Het merk wordt aangevallen zonder daarbij de mogelijkheid te krijgen om zich te verdedigen."
 
"Niet vaker gestolen"
"We zouden het op prijs stellen inzage te krijgen in de studies en/of rapporten waarop u zich gebaseerd heeft bij uw uitspraak. Jaguars worden immers niet vaker gestolen en zijn minder vaak onderwerp van een carjacking."
 
"In een democratie is het iedere persoon toegestaan om vrij te kiezen in welk mooi huis hij wil wonen, wat en hoeveel hij gaat eten en in welk restaurant, om hoe laat hij gaat slapen (...) en met welke auto hij rijdt. In de hoop dat u uw uitspraken in de toekomst beter zou nuanceren, nodigen wij u graag uit op de officiële opening van een nieuwe Jaguar-concessie in april in de regio van Charleroi. Misschien dat een testrit wel een leuke afsluiter zou zijn...", besluit de open brief. (belga/svm)