Jagersvereniging heeft het gehad met Jan Loos van Welkom Wolf: "Ordinaire onruststoker”

Jan Loos van Welkom Wolf.
Karolien Coenen Jan Loos van Welkom Wolf.
Hubertus Vereniging Vlaanderen, de belangenbehartiger van de jachtsector, reageert fors op de uitlatingen van Jan Loos van Welkom Wolf, die gisteren stelde dat jagers vanop privégronden schieten onder het mom van everzwijnenjacht. Loos valt volgens de vereniging opnieuw zonder reden de jagerij aan.

"Elke kans om de jachtsector in diskrediet te brengen, grijpt hij met beide handen", klinkt het. "In plaats van de wolf alle kansen te geven, gebruikt hij de wolf voor een duidelijke anti-jachtagenda.”

Hubertus Vereniging Vlaanderen heeft het naar eigen zeggen gehad met Jan Loos van Welkom Wolf. "De man is duidelijk een ordinaire onruststoker die geen maat kent in zijn wrok jegens de jagerij en die zichzelf niet kan intomen op momenten dat hij beter zwijgt. In plaats van te streven naar een soort onderlinge verstandhouding met de jagers in het dossier over de wolf, zoekt hij de polemiek. In plaats van slim te zijn, is hij dom", luidt het fors.

Volgens Hubertus Vereniging Vlaanderen schendt Loos ook het vertrouwen van het wolvenoverleg, een bijeenkomst van alle belangrijke stakeholders in het wolvendossier. "Op de laatste vergadering werd afgesproken dat voortaan één doel voorop stond: het zoeken naar een maatschappelijk draagvlak voor de wolf als toppredator", gaat het verder. "Alle partners aan tafel - ook Welkom Wolf - gingen akkoord met een soort 'wapenstilstand'. Precies een maand heeft die afspraak standgehouden. En ook de vraag van Natuur en Bos om de komende periode even niet meer te communiceren over de wolf, lapt hij aan zijn laars.”

Lees ook:

Eerste dubbelinterview met gezworen vijanden over wolven in Vlaanderen: “Ik blijf erbij, Naya is gedood door jager” (+)
12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • tony decabooter

  Warme oproep aan HVV ,breng die man naar het gerecht ,daar kan hij alles bewijzen en uitleggen,als hij zoveel bewijzen bezit, dan heeft hij niets te verliezen of anders enorm gezichtsverlies leiden ,zijn clubje moest beschaamd zijn in zijn plaats !

 • Ludo Segers

  Het moet gedaan zijn met jagers of hun belangenvereniging die denken in mijn plaats als gewone burger standpunten te moeten innemen.Ik ben pro wolf net omdat zij op natuurlijke wijze de everzwijnenpopulatie onder controle kunnen en zullen houden.Jagers moeten dan wel direct ophouden om ieder natuurlijke biotoop te verstoren met hun dom en dwaas lawaai en dat stupide geknal.

 • tony decabooter

  @ De Heer vermeulen ,zonder de jager zal er geen wild meer zijn ,alleen nog vossen ,kraaien ,eksters ,gaaien,geen zangvogels meer ,geen grondbroeders ,geen hazen of konijnen geen eenden of ganzen ,geen patrijzen ,alleen nog predatoren ,en wees niet jaloers of nijdig op een jager ,doe de jachtopleiding als U tenminste mag van uw vrouw of vriendin en U zult het enige echte mooie ontdekken dat er in de natuur bestaat ,jacht !

 • Jozef Van Vaerenbergh

  Ach die wolven verschijnen hier niet zomaar. De wolven liefhebbers volgen het voorbeeld van de jagers en zetten die dieren zelf uit. Niet massaal natuurlijk anders zou het te veel opvallen. Er zullen de komende maanden nog wel exemplaren verschijnen maar ik geloof nooit dat die dieren hier gaan gedijen. Er is immers te weinig voedsel beschikbaar. Benieuwd hoe dit evolueert !

 • Luc Holvoet

  Het zal niet lang duren vooraleer er weer "per ongeluk" een wolf zal geschoten worden.