Jaarlijks onderhoud uitgesteld: Tihange 1 kan nog twee wintermaanden draaien

Bartleye 

Bart Leye

Tihange kerncentrale kernenergie atoom energie centrale Kern reactor Tihange - Huy - Hoei
Bart Leye Bartleye Bart Leye Tihange kerncentrale kernenergie atoom energie centrale Kern reactor Tihange - Huy - Hoei
Engie Electrabel gaat de start van het jaarlijks onderhoud van kerncentrale Tihange 1 uitstellen tot eind december. 

Normaal zou dat onderhoud in augustus moeten starten en tot februari duren. Maar door de onbeschikbaarheid van enkele stukken werd het onderhoud uitgesteld, zegt de woordvoerster. Het uitstel is een meevaller voor de bevoorradingszekerheid in ons land, want Tihange 1, met een capaciteit van 1.000 MW, kan daardoor nog twee wintermaanden (november en december) draaien.

Het onderhoud staat gepland van 29 december 2019 tot 10 juli 2020, zegt Engie Electrabel. 
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jef Lois

  Toch raar waarom dit weer in de winter moet gebeuren terwijl er in de zomer zeer weinig vraag is naar elektriciteit. Bij ons in de centrale werd er steeds onderhoud gedaan in de twee a drie vakantie maanden en dan had er niemand last van. Dit is gewoon een maffia streek en onbegrijpelijk, en o ze politiekers stonden erbij en keken ernaar!

 • Martin Soetaert

  Waarom wachten ???? In de zomer is er minder vraag naar elektriciteit .... of maw ideaaaal voor onderhoud. Liever stilleggen als de vraag hoog is dan terug een reden om ...... de rekening " aan te passen ".

 • JEAN-PIERRE PHILIPPE

  Zeer merkwaardig dat dit weer in de winter moet gebeuren en niet nu tijdens de zomermaanden, dit wordt met opzet jaarlijks georganiseerd om winterproblemen op te wekken terwijl indien de wil er zou zijn dit ook tijdens de zomermaanden zou kunnen!

 • Ronny Wauters

  Natuurlijk want dan is de electriciteit duurder en is hun winst groter en daar draait het hun enkel om! Wij betalen wel door onze regeringen die hierin meegaan voor het geld!!!!