Jaarabonnement van De Lijn nu ook op afbetaling

BELGA
Een jaarabonnement voor De Lijn kost 319 euro en een Buzzy Pazz, een jaarabonnement voor jongeren, 212 euro. Binnenkort zal dat bedrag ook maandelijks afbetaald kunnen worden. Dat zou alvast zo voorzien worden in de nieuwe beheersovereenkomst die de vervoersmaatschappij afsluit met de Vlaamse overheid, zegt Vlaams parlementslid Gwenny De Vroe (Open Vld) in De Zondag.

"Voor reizigers die net niet in aanmerking komen voor een sociaal tarief of een korting, kan een gespreide betaling welkom zijn. Als reizigers vandaag de jaarprijs niet kunnen betalen, worden ze in de richting van de duurdere maandabonnementen gedreven. Gespreide betaling zal een busabonnement voor meer mensen financieel toegankelijk maken", aldus De Vroe.

De Lijn liet gisteren ook nog weten dat het in 2019 liefst 488 chauffeurs aanwierf. Een opsteker, aangezien De Lijn kampt met een tekort aan chauffeurs.
29 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Georgette Deroo

  Door de schuld van Nva kunnen de mensen zelfs al hun abonnement niet meer in een keer betalen, wat gaat men seffens op afbetaling moeten kopen ? Brood ? Met Nva raken we nog op de voedselbon.

 • Gunter Verleyen

  Die 488 die ze aanwierf zijn nog geen chauffeur, ze volgen eerst de opleiding en met wat geluk zijn ze over een maand inzetbaar, tijdens die opleiding aller er nog een deel af, binnen het jaar zijn er weer een groot deel die het terug afbolt eens ze kennismaken met shiftensysteem en het ondervinden hoe gezinsonvriendelijk dit wel is.

 • Eddy van Dorst

  En de invoer gratis.ZIELIG LAND

 • Jef Van De Plas

  Heb ik recht op een gratis abonnement of een tegen verminderd tarief? Stel deze vraag op de website van de lijn en wie weet is het ook voor U.

 • Jan Vanachter

  Dat buitenlandse 65 plussers ook voor een prikje kunnen reizen op het Belgisch net vind ik er over. Omgekeerd is dat niet waar.