Jaar cel voor twintiger die agent duwde bij uit de hand gelopen arrestatie 13-jarige in Borgerhout

rv
De jongeman die in juni een politieman aanviel in Borgerhout, heeft een jaar celstraf en een boete van 100 euro gekregen van de Antwerpse strafrechter.

De feiten speelden zich op 25 juni af in de omgeving van de Jan De Laetstraat in Borgerhout. Twee inspecteurs van het fietsteam wilden een minderjarige controleren, die zonder helm rondreed op een bromfiets die gestolen bleek te zijn. De jongeman zette het op een lopen. Toen de agenten hem bij de kraag grepen, werden ze belaagd door jongeren uit de buurt, die de arrestatie probeerden te verhinderen.

Volgens het openbaar ministerie had Soulaimane Y. een van de inspecteurs een duw in de rug gegeven. Een andere politiepatrouille kon hem arresteren. Hij bleek al eerder met het gerecht in aanraking te zijn gekomen. Op zijn strafblad staan twee veroordelingen, de meest recente dateert van 29 april 2016. Hij kreeg toen 40 maanden cel voor afpersing en diefstal met geweld.

Het openbaar ministerie vorderde een jaar cel en 800 euro boete voor Soulaimane Y. De beklaagde ontkende bewust de agent geduwd te hebben en vroeg de vrijspraak. Toch vond de rechter de feiten bewezen. Het parket vroeg de onmiddellijke aanhouding van de jongeman maar daar ging de rechter niet op in.


40 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marc Bayens

  Hoe lang gaat de 'linkse' justitie nog met de veiligheid van de autochtone bevolking een loopje nemen ...

 • Dan Midden

  40 maanden effectief gekregen op 13maand voor de feiten? Kan Geens eens uitleggen waarom die niet achter tralies zat? Anderzijds, moest ik politieagent zijn en ik wordt zo aangevallen door de man in het wit, ik zou wel weten wat te doen met mijne matrak! Denk niet dat die persoon de eerste jaren nog maar in mijn buurt zou durven komen!

 • Daniel collier

  Het crapul loopt al terug lachend op straat.

 • JAN krommentak

  Lachwekkend en triestig tegelijk is dit het nu ? hij zal de cel amper zien als hij er al 1 seconde zit en die boete verdiend hij zo terug op straat aan zijn palmares te oordelen dus wat is dit ? waarom is het gerecht altijd zo mild als het om vreemde identiteiten aan komt ! waarom worden zij zo zacht aangepakt is dit een ongeschreven wet bij het gerecht deze mensen anders te beoordelen , mag men zich vragen stellen ?

 • Sam B

  40 maanden cel in 2016 voor afpersing met geweld maar liep daar gewoon rond.Dus van dat jaartje dat hij nu bijgekregen heeft zal hij ook niks moeten uitzitten.Wat voor een bananenrepubliek is da hier zeg.