Jaar cel voor man die lief in elkaar sloeg omdat ze tankbeurt niet kon betalen

THINKSTOCK
De correctionele rechtbank van Tongeren heeft een 25-jarige man van Turkse afkomst veroordeeld tot een gevangenisstraf van twaalf maanden omdat hij in 2012 zijn toenmalige vriendin verschillende rake klappen verkocht. De man schrok er niet van terug om geweld te plegen in het bijzijn van zijn zoontje.

Zijn vrouw kreeg het onder meer hard te verduren in een tankstation toen bleek dat er onvoldoende geld op de rekening stond om de tankbeurt te betalen. In het bijzijn van zijn zoontje sloeg A.O. zijn vriendin in elkaar. De vrouw kon vluchten en hield zich verschillende uren schuil.

Gevlucht naar Turkije
Na de feiten vluchtte A.O. naar Turkije maar bleef hij de vrouw en haar vader belagen. Zo dreigde hij ermee om zijn zoontje te ontvoeren, stuurde hij zijn vriendin tijdens en na de relatie verschillende e-mails en sms-jes vol met bedreigingen en gaf hij enkele handlangers de opdracht om de vrouw op haar werk lastig te vallen. De vrouw krijgt zelfs nu nog, na het beëindigen van de relatie, berichten van de man via een tante. De vrouw wil echter niets meer van hem weten.

Zij en haar zoon moeten drie jaar na de feiten nog steeds therapie volgen om alles te verwerken. Ook haar vader werd regelmatig lastig gevallen door de beklaagde.

De vrouw, haar zoon en vader krijgen een gezamenlijke schadevergoeding van 10.487 euro.