Jaar cel gevraagd voor vrouw die al jaren in coma ligt na overdosis

Een drugsverslaafde maakt een 'speedball' klaar.
REUTERS Een drugsverslaafde maakt een 'speedball' klaar.
Opvallende zaak in de rechtbank van Brugge. Een vrouw van rond de 40 uit Knokke, die al 3 jaar in coma ligt en wellicht de rest van haar leven in een soort van vegetatieve toestand zal doorbrengen, riskeert er toch 1 jaar cel.

Mireille V. nam op 8 augustus 2015 een speedball, een mengsel van cocaïne en heroïne die intraveneus wordt toegebracht, tot zich. Ze deed dat in haar flat waar haar man Y. bij was, haar twee jonge kindjes lagen te slapen. V. ging in shock en was 20 uren later klinisch dood maar werd nog gereanimeerd.

Haar man was te bang om een ambulance te bellen omdat hij vreesde zelf in de cel te belanden. Hij riskeert 46 maanden cel, net als de dealers van de drugs. "V. werd uiteraard het zwaarst gestraft maar toch vragen we nog een celstraf, omdat ook zij zich bezig hield met drugs bij haar kinderen. Zij is helaas het bewijs dat drugs echt levens kan verwoesten. Deze zaak is heel erg intriest", sprak de procureur. 
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Katrien De vos

  Schandalig !

 • Frans Dedokker

  Nu hebben de rechters wel praat he, het is een echte belgische..

 • Klara De Smet

  Zulke mensen zouden niet eens aan kinderen mogen beginnen. Waarom worden kinderen niet beter beschermd en wordt er niet preventief opgetreden?

 • Franco Bolli

  Een vrouw die in coma ligt en er misschien nooit meer uit zal komen willen straffen met een celstraf... dit toont aan hoe wereldvreemd en achterlijk onze justitie wel niet is.

 • Marnick L'Eau

  in zo'n zinloze zaak wil het gerecht "een signaal sturen" met onuitvoerbare straffen, maar in veel ergere zaken waar een dader nog heel goed gestrafd kan worden, daar doen ze dan niks. Belgische logica.