Ivo Belet adjunct-kabinetschef bij Kroatische Eurocommissaris

Voormalig Europees Parlementslid Ivo Belet (CD&V) is sinds kort aan de slag als adjunct-kabinetschef van de Kroatische vicevoorzitter van de Europese Commissie Dubravka Suica.
Photonews Voormalig Europees Parlementslid Ivo Belet (CD&V) is sinds kort aan de slag als adjunct-kabinetschef van de Kroatische vicevoorzitter van de Europese Commissie Dubravka Suica.
 Voormalig Europees Parlementslid Ivo Belet (CD&V) is sinds kort aan de slag als adjunct-kabinetschef van de Kroatische vicevoorzitter van de Europese Commissie Dubravka Suica. Dat bevestigt Belet aan Belga.

Ivo Belet zetelde sinds 2004 in het Europees Parlement voor CD&V, maar raakte in mei niet herverkozen. Sinds kort is hij aan de slag bij Dubravka Suica, Eurocommissaris voor Democratie en Demografie en tegelijk ook vicevoorzitter van de Europese Commissie, meldt Knack.be. Belet zelf bevestigt het nieuws. Suica zetelde zelf jarenlang in de christendemocratische EVP-fractie in het Europees Parlement.

De 62-jarige Kroatische is onder meer verantwoordelijk voor de voorbereiding van de toekomstige conferentie over de toekomst van Europa, die vernieuwing en verdere democratisering moet brengen. Suica moet er ook voor zorgen dat de stem van ongeruste burgers in tijden van globalisering tot in Brussel wordt gehoord, en krijgt de taak de demografische ontwikkelingen in Europa in kaart te brengen. 
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Guido Dyck

  een absolute nulliteit maar van poenpakken is hij cum laude geslaagd.

 • Dirk Thyssen

  Was dat die kerel die weende omdat UK Europa verliet, de bleiter de linkse profiteur wat is de toegevoegde waarde van dergelijke profiteurs ? Niets dus .

 • Germain Van Deursen

  Ze zorgen toch zo goed voor mekaar .Geen vernieuwing toelaten. De ondergang van de politiek ?

 • Patrick Vandeputte

  Zelf niet meer verkozen geraken wegens een onvoldoende in voorgaande jaren in het Europees Parlement. Maar de vrienden zorgen er wel voor dat er nog wel ergens een goedbetaald postje is. De ons kent ons cultuur van de politiek dus.