Italiaan aangehouden voor mensensmokkel in Zeebrugge

De haven van Zeebrugge.
Benny Proot De haven van Zeebrugge.
De Brugse onderzoeksrechter heeft een 60-jarige Italiaan aangehouden op verdenking van mensensmokkel via de haven van Zeebrugge. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. De man, die zelf in het Engelse Sheffield woont, probeerde een Albanees met valse papieren op de ferry naar het Verenigd Koninkrijk te loodsen.

De verdachte reisde donderdag naar België. Hij kwam hier een jongeman oppikken, met de bedoeling om hem mee te nemen naar het Verenigd Koninkrijk. Toen het duo zich in de vooravond bij P&O Ferries in Zeebrugge aanbood om in te schepen op de Pride of York, rook men bij de grenscontrole onraad.

Tijdens het onderzoek door de Scheepvaartpolitie werd vastgesteld dat er inderdaad sprake was van mensensmokkel. De reisgezel van de Italiaan bleek immers een 20-jarige Albanees met valse Italiaanse documenten. Het afgelopen anderhalf jaar liepen al meermaals Italiaanse mensensmokkelaars tegen de lamp toen ze Albanezen met valse papieren naar het Verenigd Koninkrijk probeerden te brengen.

De 60-jarige Italiaan uit Sheffield werd vrijdag door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van mensensmokkel. De raadkamer in Brugge zal dinsdag beslissen of hij al dan niet langer in de gevangenis moet blijven. De Albanese jongeman werd ter beschikking gesteld van de Dienst Vreemdelingenzaken.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Don Tessers

    Vasthouden tot en met veroordeling. Laat je hem voortijdig vrij is ie snel verdwenen over de vrije grenzen, oh ja ik vergat natuurlijk het vrije verkeer van mensen en goederenbeleid.