Islamitische vastenmaand ramadan gaat vandaag van start

Biddende moslimvrouwen op de eerste dag van de ramadan in Johannesburg.
AFP Biddende moslimvrouwen op de eerste dag van de ramadan in Johannesburg.
De islamitische vastenmaand ramadan begint vandaag. Dat meldt de Moslimexecutieve (EMB). Voor een deel van de moslimgemeenschap die zich baseert op andere gegevens, startte de ramadan gisteren al.

Tijdens de islamitische vastenmaand mogen moslims niet eten, drinken, roken of seksuele betrekkingen hebben tussen zonsopgang en zonsondergang. Voor mensen met fysieke of mentale beperkingen, zwangere vrouwen en kinderen die hun puberteit nog niet bereikten, gelden de regels niet. Op het einde van de ramadan vieren moslims het Suikerfeest.

De Moslimexecutieve is het orgaan dat de belangen van de islamitische gemeenschap in België vertegenwoordigt.
10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Chris Devlaeminck

  Echt vasten heeft een doel, het spijsverteringsstelsel reinigen van parasieten. In vroegere tijden heel doeltreffend omdat er dan geen medicatie voor was. Vasten dat is niet eten, enkel water drinken of reinigende thee. Ik begrijp niet waarom de ramadan als vasten beschouwd wordt. Ze mogen eten en drinken zoveel ze willen na zonsondergang en tot vlak voor zonsopgang. Eten voor het slapengaan is eerder ongezond. De ramadan is dan ook een religieuze aanfluiting van het echte vasten.

 • Laura DeBacker

  Willy, ik werk 11u dag. Daarbij ook nog mijn huishouden. En ik vast elke dag. Wat gaat u dit kosten? Wat een belachelijke reacties weer man

 • Staf Vandoorne van pierre de garde

  En dat gaan we geweten hebben misschien eens bij china kijken

 • Frank Van den Bulck

  Moet Filiberke er niet bij zijn nu ? Of mag hij niet meer van Matilleke ? Bweuk.

 • Jan Van Rompaey

  Gaan ze zich zelf uithongeren? Zoals de katholieken tijdens hun vastenperiode?