Islam-kopman noemt ontslag bij MIVB "politieke vergelding"

Redouane Ahrouch van de partij Islam.
Galicia Redouane Ahrouch van de partij Islam.
Redouane Ahrouch, de voorzitter van de partij Islam, noemt zijn ontslag als buschauffeur bij de Brusselse openbaarvervoermaatschappij MIVB een politieke vergelding. "Het is triest om politici te zien tussenkomen in het professionele en privéleven van een burger", zegt hij.

Volgens de man vernam hij zijn ontslag via de media, maar dat wordt bij de MIVB ontkend. "Redouane Ahrouch is gisteren opgeroepen door zijn leidinggevende en de personeelsdienst. Zij zij hebben hem zijn ontslag meegedeeld", aldus woordvoerster Cindy Arents. "Hij was dus op de hoogte van zijn ontslag."

In april had de buschauffeur gepleit voor een scheiding van mannen en vrouwen op het openbaar vervoer in Brussel, naar eigen zeggen om zo te vermijden dat mannen vrouwen lastigvallen. Dat voorstel is in de ogen van de MIVB te veel in strijd met de waarden van het bedrijf en leidde daarom tot zijn ontslag.

"Discreet en neutraal"
"Toen ik in april die voorstellen deed, bevond ik me ver weg van de stelplaatsen van de MIVB, was ik in verlof en droeg ik geen kledij van de MIVB", benadrukt Ahrouch. "Mijn laatste onderhoud met een overste was op 20 december 2012, net na mijn verkiezing en na de uitzending van de 'charia-état islamique' op de RTBF op 28 oktober 2012. Er is me toen herhaald dat ik discreet en neutraal moet blijven op mijn werkplaats. Wat volledig correct is", stelt hij nog. 

De partij Islam zal bij de komende gemeenteraadsverkiezingen opkomen in 28 gemeenten in Wallonië en Brussel.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.