Exclusief voor abonnees

Is Kamp Waes te hard? “De realiteit is soms veel erger”, zegt Defensie

Jonge kandidaat wordt geblinddoekt en krijgt fles water over zijn hoofd geschud

Een scène uit Kamp Waes: één van de jongens wordt geblinddoekt en krijgt een fles water in de nek.
VRT Een scène uit Kamp Waes: één van de jongens wordt geblinddoekt en krijgt een fles water in de nek.
Worden de kandidaten in Kamp Waes te hard aangepakt? Zondag kreeg een van de jongens een blinddoek voor de ogen en een fles water in de nek gegoten. “Mentaliteit van een slechte studentendoop”, klonk het op twitter. Defensie reageert: “De realiteit is soms veel erger”.

Je hebt 17% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis70 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Lieve Geyter

  Het is goed dat de SPF terug wat aandacht krijgt, die mannen zijn echte helden en ook de mannen van het Belgisch leger. Respect voor hun, het is niet gemakkelijk om dit als job te doen in combinatie met familie. Hopelijk krijgen er veel jongens en meisjes goesting om hen te vervoegen. Dankzij Waes krijgt defensie terug wat aandacht.

 • Chris Devlaeminck

  Vlug eens opgezocht wat 'Kamp Waes' is. Ik heb altijd stoer gedacht nooit een psycholoog nodig te zullen hebben. Maar ik begin toch te denken dat er met mij iets mis is en dat ik er ene moet opzoeken. Want gelijk wel soort 'reality(?) programma', het interesseert met geen barst. Niet normaal toch? Of wel? Ik weet het niet meer.

 • Martin Meuris

  Dit is vereist voor de SF maar zeker niet voor de kandidaat militair die technieker, logistiek of administratie wilt doen!

 • Bianca Vantieghem

  Verplichte legerdienst zowel voor mannen als vrouwen!!!!!

 • philip verkercke

  Ik heb zelf mijn legerdienst gedaan in 81 ik weet wat is in het leger moet je luisteren en ook daar worden er pas mannen van gemaakt ik vind kamp waas goed die jongens en meisje zullen nu heel wat anders denken over het leger.